Borgmester Jens P. Jellesen, JPJ, 87 79 11 02, jpj@nr-djurs.dk. Kommunaldirektør Mogens Caspersen, MC, 87 79 11 01, mc@nr-djurs.dk. Vicekommunaldirektør Søren Brixen, SB, 87 79 12 10, seb@nr-djurs.dk. Forvaltningsdirektør Finn Byrialsen, FB, 87 79 11 21, fb@nr-djurs.dk.


Nyhedsbrev
Nørre Djurs Kommune
Glesborg Bygade 1, 8585  Glesborg
Tlf. 87 79 11 11, fax 87 79 11 99
E-mail raadhuset@nr-djurs.dk
   

  
  
  
Den 6. februar 2003, nr. 3 / 2003

 

Skitur

I vinterferien drager 36 elever og 3 medarbej­dere fra Nørre Djurs Ungdomsskole til Sve­rige på den traditionelle skitur. Som vanlig er det til Idre Fjell.

Det er et imponerende antal i betragtning af, at turen er 100% selvbetaling.

Som tidligere år arrangeres turen sammen med Midtdjurs Ungdomsskole.

Der har man desværre kun kunnet samle 9 elever, så det har været os, som har besat majoriteten af pladserne.

Eigil Kjærgaard

Nyt telefonfirma

Kommunen har som den anden eller tredje kommune i amtet skrevet kontrakt med Telia Telecom A/S om levering af fastnettelefoni i stedet for TDC TeleDanmark. I forhold til de nuværende priser hos TDC forventes det, at de enkelte institutioner vil spare mellem 15-25%. Bortset fra prisen vil ingen mærke no­get til ændringerne, idet alle beholder de nuvæ­rende telefonnumre. Overgangen til Telia vil ske i starten af marts måned 2003. Der sker ingen ændring på mobiltelefonom­rådet p.t., da dækningsgraden i kommunen er højere hos TDC end hos Telia.

SB

Selvangivelsen 2002

Selvangivelsen for 2002 er endnu ikke på trapperne, men forberedelserne er i gang.

Borgere, som skal påføre befordringsfradrag på deres selvangivelse, kan via ”TastSelv” indberette dette i perioden 5. februar – 23. februar 2003. Befordringsfradraget fremgår derefter af den selvangivelse, som senere modtages. Indberetningen kan kun ske via ToldSkat’s hjemmeside – www.ToldSkat.dk.  ”TastSelv” koden fremgår af forskudsopgø­relsen for 2003.

Skatteafdelingen er også gerne behjælpelig med at indberette befordringsfradrag. Hvis dette ønskes, skal opgørelse af befordrings­fradraget indsendes til Skatteafdelingen.

Ifølge oplysninger fra ToldSkat kan selvangi­velser til erhvervsdrivende forventes udsendt midt i marts måned.


Fortrykte selvangivelser (printselvangivelser) uden årsopgørelser kan forventes udsendt i sidste halvdel af marts måned. Borgere, der får fortrykte selvangivelser, får først en årsopgørelse senere.

Fortrykte selvangivelser til borgere, hvor års­opgørelsen med overskydende skat er ved­lagt, forventes udsendt omkring 1. april.

Efterfølgende udsendes fortrykte selvangivel­ser, hvor årsopgørelser med restskatter og ”0-opgørelser” er vedlagt.

Yderligere oplysninger kan fås ved henven­delse til Skatteafdelingen.

SB

Rejsegilde på Seniorboliger i Bønnerup

Efter et borgermøde i Bønnerup Strand den 26. februar 2001 blev der nedsat en bruger­gruppe, som fik til opgave at afklare de nær­mere forhold omkring projektets omfang. Brugergruppen, arkitektfirma ApS Poul Erik Clausen og bygherren Grenaa Andelsbolig­forening enedes om et projekt med 18 al­mene boliger - betegnet Seniorboliger.

Det bemærkes, at der er givet dispensation fra de almindelige udlejningsregler, hvilket betyder, at der blandt andet oprettes særskilt venteli­ste til disse boliger.

Opførelsen blev påbe­gyndt i efteråret 2002. Der afholdes rejsegilde den 21. februar 2003. Seniorboligerne for­ventes klar til indflytning umiddelbart efter sommerferien 2003.

MC

Kunstudstilling

Indtil udgangen af februar måned udstiller Karen og Adel Saroori deres glaskunst på rådhuset i Glesborg.

De har beskæftiget sig med glaskunst de seneste 3 – 4 år, og har deres eget værksted hjemme i haven.

Karen Saroori er lærer på Ørum Skole, og Adel Saroori er radiograf på Århus Kommu­nehospital.

Karen Saroori har lært glaskunstens teknik på Brabrand Glasskole hos Do Karlslund og hos Ann Rosendahl i Silkeborg, mens Adel Saroori er autodidakt.

De to kunstnere har tidligere vist deres kunst på Stenvad Mosebrugscenter.

Glasset bearbejdes i kold form, hvorefter det smeltes sammen til en sammenhængende flade. Til sidst smeltes det ned i en form. De arbejder med både kulørte glas og almindeligt klart glas med metaller og oxyder mellem glaslagene.

Kunstudstillingen kan ses af alle interesse­rede i kontorets almindelige åbningstid.

FB

Sosu-uddannelser rykker til Djursland

Social- og Sundhedsskolen i Randers etable­rer en afdeling på Grenaa Gymnasium & HF. Det første hold elever i Grenaa starter ud­dannelse til social- og sundhedshjælper til maj. Derudover suppleres uddannelsestilbu­dene i Grenaa med det uddannelsesforbere­dende Grundforløb.

Århus Amt sikrer, at Grenaa-ensere, Molboer, Helboere, Ebeltoftere, Djursboere, ja, alle Djurslændinge fra maj 2003 får mulighed for at uddanne sig til social- og sundhedshjælper i Grenaa. Herved reduceres rejseafstanden mellem bolig og skole væsentligt for dem, der vælger at uddanne sig til social- og sund­hedshjælper i Grenaa. Og det er der mange der ønsker. I øjeblikket er der tilstrækkeligt med ansøgere, så Social- og Sundhedsskolen forventer, at det første hold starter til maj fuldt booket med 25 elever. Eleverne har hidtil rejst til Social- og Sundhedsskolen i Randers eller til skolen i Århus.

Social- og Sundhedsskolen i Randers er i færd med at etablere en afdeling på gymna­siet i Grenaa, hvor der i øjeblikket er ledige lokaler.

”Når Sosu-afdelingen er fuldt ud indkørt på gymnasiet, er der mulighed for, at der kan opstå et nyt og spændende skolemiljø, hvor den gymnasiale uddannelse kan lade sig inspirere af erhvervsuddannelsen til social- og sundhedshjælper – og omvendt,” siger amtsrådsmedlem Bente Nielsen (F), der er formand for Fællesbestyrelsen for social- og sundhedsuddannelserne i Århus Amt.

Uddannelsestilbudet på gymnasiet i Grenaa kommer også til at omfatte det uddannelses­forberedende Grundforløb. Frem til 15. marts 2003 kan alle med en 9. klasse ansøge om at blive optaget på Grundforløbet, der kvalifice­rer til at ansøge om at blive optaget på ud­dannelsen til social- og sundhedshjælper.

 Derudover får eleverne mulighed for at ori­entere sig om andre uddannelsesmuligheder, så de kan få den størst mulige afklaring med

hensyn til forudsætninger, behov og ønsker til det videre uddannelsesforløb.

”Der er to fordele ved at tilbyde Grundforløbet i Grenaa. For det første får de unge på Djursland en mindre rejseafstand til uddan­nelsesforløbet. Og for det andet bliver de under Grundforløbet bedre rustet til at få af­klaret deres valg af uddannelse,” siger Bente Nielsen. Hun håber, at rigtigt mange, der færdiggør Grundforløbet, ansøger om at blive optaget på uddannelsen til social- og sund­hedshjælper i Grenaa. Det vil hjælpe på pro­blemet med at rekruttere nye medarbejdere til Sosu-området på Djursland, mener Bente Nielsen.

Baggrunden for, at de to Sosu-uddanelsestil­bud rykker til Grenaa, er, at borgmestre fra otte Djursland-kommuner har opfordret Fæl­lesbestyrelsen til at undersøge mulighederne for at etablere Sosu-uddannelsestilbudene på Djursland. Fællesbestyrelsen har anbefalet opfordringen fra de otte borgmestre over for Amtsrådet, som har godkendt, at Grundforlø­bet og Social- og sundhedshjælperuddannelsen rykker til Grenaa.

Generelt er der gode muligheder for beskæf­tigelse efter endt uddannelse inden for social- og sundhedsområdet.

 

Yderligere oplysninger: 

§         Amtsrådsmedlem Bente Nielsen, tlf. 86 82 22 91.

§         Social- og Sundhedsskolen i Randers, tlf. 86 41 69 00.

Fakta:

Uddannelseskapacitet i Grenaa:

§         Grundforløbet:  1 hold årligt (25 elever til au­gust).

§         Social- og sundhedshjælper:  3 hold årligt (75 elever årligt).

Uddannelseslængde:

§         Grundforløbet:  20 uger (op til max. 40 uger).

§         Social- og sundhedshjælper:  1 år, 2 måne­der, heraf 8 måneders praktik.

JP


Nyhedsbreve sendes til:  Pressen, Grenaa Politi, Grenaa Kommune, Djurslands Erhvervsråd, kommunens politikere og insitutioner og er endvidere tilgængelige på kommunens hjemmeside www.nr-djurs.dk og Intranet.