Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-02-03
Svar til Lis Jeberg

En anden debat er den, sygehjælper Lis Jeberg fra Grenå tog hul på forleden med et direkte indlæg stilet til de ansvarlige for det efteruddannelseskursus, som bl.a. også har deltagere fra Nørre Djurs, og som vi også har bragt hér på NetNyt. I dag kan vi så bringe et svar på omtalte brev:

”Vi har med stor interesse læst dit debatindlæg på vegne af sygehjælperne på hold 6, og styregruppen for projektet har forståelse for, at I er skuffede over kun at have fået mulighed for 2 ugers efteruddannelse – og særligt udfra, at kurserne har været så utroligt gode.
Styregruppen for projektet har måttet konstatere, at det ikke har været muligt at tilbyde alle sygehjælpere det fulde forløb.
Men vi må også sige, at udfra den afdækning af ønsker og behov for efteruddannelse, som blev foretaget i foråret 2001, så var hold 6 ikke planlagt til at være et længere kursusforløb, så I har fået den efteruddannelse, som var planlagt, dengang projektet blev startet.
Efteruddannelsen for medarbejderne er blevet tilrettelagt og planlagt udfra de ønsker og behov, der var fremkommet ved uddannelsesafdækningen.
Der var i selve rotationsprojektet – medio januar 2002-medio januar 2003 – planlagt 3 forløb á 14 uger + 2 dage og 2 korte forløb af 2 ugers varighed for sygehjælperne i 5 kommuner på Djursland.
Da uddannelsesmodellen på de 14 uger og 2 dage blev præsenteret for medarbejderne på informationsmøderne i foråret 2001, så havde den enkelte sygehjælper mulighed for at melde sig ind på enkelte moduler i hele pakken på 14 uger og 2 dage. Derfor dækkede kursusudbuddet i store træk de ønsker og behov, der var til efteruddannelse på daværende tidspunkt.
Denne planlægning fandt sted i foråret 2001 og var grundlaget for en ansøgning til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Århus Amt.
Da først efteruddannelsen kom i gang medio januar 2002, viste det sig meget hurtigt, at styregruppen havde fundet frem til den rigtige kursuspakke – de enkelte kurser blev en stor succes.
Da de første medarbejdere kom tilbage fra de lange kurser til deres institution, så fremkom der hurtigt et ønske om, at de fleste tilmeldte medarbejdere nu ville have de lange forløb, selvom der ikke tidligere havde været ønsker for dette ved afdækningen af uddannelsesbehovet i foråret 2001, og der kom også nye tilmeldinger til i denne fase.
Styregruppen for projektet har i flere omgange taget dette op for at finde en god løsning på disse ønsker, og ved fælle hjælp lykkedes det styregruppen at lave det ene korte forløb på 2 uger om til et langt forløb på 14 uger og 2 dage.
Desværre har det af forskellige årsager ikke været muligt for styregruppen at ændre jeres kursusforløb – hold 6 – til et langt forløb. Styregruppen forsøgte til det sidste at finde forskellige løsningsmodeller på jeres ønsker, så I kunne få et langt forløb på 14 uger og 2 dage, men det lykkedes ikke, må vi konstatere.
Rotationsprojektet for sygehjælpere har været et samarbejde mellem 5 kommuner på Djursland, Jobrotation Djursland, FOA, Arbejdsformidlingen, AMU-Center Djursland og Social- og Sundhedsskolen i Århus.
De enkelte institutioner i projektet har udpeget personer til styregruppen, som har det overordnede ansvar for rotationsprojektet.
Styregruppen har udført et stort og flot arbejde – og har fået skabt et unikt projekt.
Der kan oplyses, at styregruppen nu arbejder videre med et nyt rotationsprojekt for social- og sundhedshjælperne og hjemmehjælperne i 7 kommuner på Djursland. Ca. 300 medarbejdere skal hver have 15 ugers efteruddannelse – i dette projekt kan medarbejderne ikke vælge enkelte moduler ud i pakken på 15 uger.”

Skrevet af områdeleder Birgit Lindgaard og konsulent Niels Erik Iversen på vegne af styregruppen for Jobrotation Djursland.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002