Kattegat Cup 2003 på Grenaa Stadion: |
4 dages fodboldfest i Grenaa blev påny en bragende succes!
Fire dages fodboldfest på Grenaa Stadion er forbi, og Grenaa IF's fodboldafdeling kan endnu engang se tilbage på en veloverstået Kattegat Cup. De godt og vel 130 hold var ude i 400 kampe for at afgøre, hvem der skulle løbe med henholdsvis guld, sølv og bronze i de enkelte rækker. Den arrangerende klub, GIF Fodbold, sikrede sig på den front én guldmedalje (miniput-drenge 7-mands), to sølv- og tre bronzemedaljer. Stævnets stærkeste hold var formentlig Silkeborg IF, der vandt den ældste drenge-række (Ynglinge) foran Hessel Gods All Stars og GIF.
Stævneleder Keld Overgaard Jensen tøver ikke med at kalde stævnet som helhed for en bragende succes.
- Alt klappede som det skulle, og vi fik rigtig mange positive tilbagemeldinger omkring hele arrangementet, siger han.
Og der er faktisk ikke så lidt at holde styr på, idet Kattegat Cup år ud og år ind bliver befolket af henved 2.000 spillere og ledere, og tager man de pårørende til disse spillere og ledere med i regnestykket, så gæstes stævnet faktisk af over 4.000 mennesker i løbet af de fire dage stævnet varer.
- Når succes'en kan gentages år efter år, så handler det om, at tingene ledes og organiseres professionelt på alle planer. Det gælder såvel bespisningen som selve organiseringen af turneringen, logistikken internt og eksternt - herunder transport - plus det vagtsystem ude på skolerne, som sikrer en tryg indkvartering af de mange stævnedeltagere. Vi får også hvert år stor ros for vores fantastiske baneanlæg, siger Keld Overgaard Jensen.
Færre skader
Også på skadefronten er der positivt nyt at hente i år i forhold til sidste år. Helt undgå skader kan man ikke ved så stort et stævne, og i 2003-udgaven noterede samaritter-tjenesten da også 220 af slagsen. Men der er faktisk tale om et fald på 80 skader i forhold til Kattegat Cup 2002. Det tilskriver Keld Overgaard Jensen det forhold, at banerne i år var noget blødere end de plejer at være. Nætterne var nemlig rimeligt regnfulde, og om søndagen styrtede det faktisk ned stort set hele dagen. 7 brud på arme eller ben hører til de alvorligste af de 220 skader, mens samaritterne noterede sig 71 forstuvninger. Resten var vabler og småskrammer. I den forbindelse indgik Kattegat Cup i et frugtbart samarbejde med den lokale praktiserende læge, Anna Weibull, der vejledte samaritterne under stævnet. Med hendes hjælp kunne man hurtigt få foretaget en vurdering af, hvilke skader der krævede sygehusbehandling, og hvilke skader, der kunne klares på stedet.
- Dette samarbejde fungerede rigtig godt, og vi har allerede truffet aftale med Anna Weibull, således at hun også i 2004 er tilknyttet Kattegat Cup som stævnelæge, siger Keld Overgaard Jensen, der endvidere ønsker at sende en helt speciel takkehilsen. Den skal naturligvis gå til de mange frivillige hjælpere, der er selve grundlaget for, at det overhovedet kan lade sig gøre at afvikle så stort et fodboldstævne, som Kattegat Cup er.
- Der skal fra min og resten af stævneledelsens side lyde en stor og dybfølt tak for den flotte indsats, som de omkring 500 frivillige hjælpere har ydet i forbindelse med dette års Kattegat Cup. Der er vitterligt blevet ydet et stort og dygtigt stykke frivilligt arbejde igen i år, og det er vi naturligvis dybt taknemmelige for, siger Keld Overgaard Jensen.
- Og det er faktisk ikke særlig svært at mobilisere denne store styrke. Folk stiller simpelthen op når de bliver spurgt, og det er selvsagt et stort aktiv for Kattegat Cup, slutter han.
GIF's 7-mands miniputter trak sig sejrrigt ud af Kattegat Cup efter at have besejret Horne KFUM med hele 9-4 i finalen. Foto: PhotoCare
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2002