Grenaa Bladet - 04-08-2003
7 ud af 8 Djurslands-kommuner deltager i Børnekulturuge 2003!

Børnekulturuge 2003 - der afvikles i skolernes efterårsferie fra den 13. til den 17. oktober - tegner til at blive en endnu større succes, end hvad vi har oplevet hidtil. Det fortæller projektets tovholder, kulturhusleder Hardy Andersen, der med tilfredshed således kan notere sig, at 7 ud af de i alt 8 kommuner på Djursland, er hoppet med på vognen i år.




Ideen med at synliggøre de mange og gode kulturtilbud til børn her på Djursland opstod i 1999 blandt initiativtagere i Grenaa Kommune. Året efter deltog også Ebeltoft og Nørre Djurs kommuner. I 2001 kom Midtdjurs Kommune med. Sidste år udvidedes deltagerkredsen yderligere med Rougsø og Rosenholm kommuner, og i år er Sønderhald Kommune kommet med. Så det er faktisk kun Rønde Kommune der mangler med hensyn til at få alle otte Djurslands-kommuner til at bakke op omkring projektet.
- I Rønde Kommune var man her i foråret i den paradoksale situation, at man politisk havde besluttet at tilslutte sig, og havde bevilget penge hertil, men ingen kulturelle udbydere ønskede at deltage, siger Hardy Andersen.

1 kr. pr. indbygger
De deltagende 7 kommuner bidrager med 1 kroner pr. indbygger. Århus Amt har bevilget 35.000 kroner. Pengene går til fremstilling af programmer for ugens mange aktiviteter samt plakater med mere, mens de enkelte deltagere selv »lægger økonomi« i deres respektive arrangementer.
- Det er i øvrigt planen i år - i stedet for et stort åbningsarrangement med videre - at lave ét eller flere tværkommunale kultur-tilbud. Hvad det bliver skal imidlertid ikke røbes på nuværende tidspunkt, siger en hemmelighedsfuld Hardy Andersen.
Den foreløbige tilmeldingsfrist er passeret, men det endnu nåes at tilmelde sig.
- Under alle omstændigheder er det tydeligt, at efterårsferien igen bliver en meget spændende uge for børn og unge, slutter Hardy Andersen, idet han henviser til listen af allerede tilmeldte deltagere. Den ser ud som følger:
Ebeltoft: Dramagruppen Rivegildet, Glasmuséet, Ebeltoft Zoo, Fregatten Jylland, Filmhøjskolen, Tante Andantes Hus, Ebeltoft Bibliotek og Ebeltoft Museum.

Grenaa: Djurslands Museum, Grenaa Bibliotek, Kattegatcentret, Grenaa Skovbørnehave, Grenaa Kino, Billedskolen, Grenaa Naturskole, Grenaa Musikskole, Djurslands Husflidsforening og Kulturhuset Pavillonen.
Nørre Djurs: Børnekultursamvirket, Norddjurs Daghøjskole og Blå Flag Station i Fjellerup.
Midtdjurs: Midtdjurs Bibliotek i Kolind, Djurslands Jernbanemuseum og Skandinavisk Dyrepark.
Rougsø: Naturcenter Randers Fjord, Ørsted Biograf, Rougsø Bibliotek, Vivild Bibliotek, Vivild og Omegns Rideklub, Hevring Beboerforening, Norddjurslands Golfklub og Randersegnens Biblioteker.
Rosenholm: Biografen Kom-Bi og Billedskolen.
Sønderhald: Gl. Estrup Landbrugsmuseum/Gl. Estrup Herregårdsmuseum.

Idéen med en børnekulturuge i skolernes efterårsferie startede i Grenaa tilbage i 1999. Hvert år lige siden har projektet haft vokseværk, og i år er hele 7 ud af 8 kommuner på Djursland repræsenteret. Herstående billede er taget i forbindelse med præsentationen af den allerførste børnekulturuge tilbage i 1999. Det foregik i Kattegatcentret, og på billedet ses den første plakat foruden en pæn håndfuld af initiativtagerne. Fra venstre ses Knud Bruno Andersen, Hardy Andersen, Else Brask Sørensen, Annemarie Skjoldborg, Birgit Årsnes, Gert Skov, Britta Mosdal og Nia Skov.


[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2002