Grenaa Kommune har kigget på bybussen |
Ældrerådet i Grenaa Kommune fik for nogen tid siden en henvendelse fra en ældre medborger, der gik på, at adgangen til bybussen i Grenaa by ikke var for heldig, hvis man var oppe i årene og gangbesværet. Ældrerådets formand S. E. Christiansen og et andet ældrerådsmedlem checkede problematikken, og konkluderede, at der var noget om snakken. Nu har sagen så været behandlet af Teknisk Udvalg og teknisk forvaltning, hvorunder bybuskørslen sorterer, og herfra lyder det, at problemet er ret så mikroskopisk, hvis det overhovedet eksisterer. Omend der er nogle specielle forhold, der kan gøre det vanskeligt at komme ind og ud af bussen, hvis man er gangbesværet.
Om af- og påstigning kan forvaltningen oplyse, at det forholder sig sådan, at bussen automatisk sænkes samtidig med, at dørene bliver åbnet. Højdeforskellen mellem den gamle handicapvenlige bybus og den nye bus er således beskedne 3 cm. Men her er det, at afstanden mellem kantsten og busgulv kan gå hen og blive et problem. Når bussen til tider holder for langt fra kantstenen skyldes det, at bussen har vanskeligt ved at køre ind til kantstenen på grund af parkerede biler. Det er især i Mogensgade, at problemet opstår. Forvaltningen undersøger i øjeblikket, om der eventuelt kan ændres på parkeringsforholdene i Mogensgade, så man kan få bugt med dette problem.
Indgangspartiet i den nye bus har også været kritiseret. Men også her er forskellen til den gamle bus beskedne 3 cm. Her kan problemet så i stedet være, at udformningen af indgangspartiet er anderledes.
- Men såfremt man skal ind i bussen med rolator eller kørestol, kan det anbefales, at bussens bagdør benyttes, idet denne er 27 cm. bredere end i den gamle bus. Ved bagdøren er der således god plads til af- og påstigning, siger Henning Christensen, der er formand for Teknisk Udvalg. Han henviser i øvrigt til, at borgerne jo også frit kan benytte den meget handicapvenlige telebus. Den skal blot bestilles dagen i forvejen, men er ikke dyrere end bybussen (10 kroner). Den gamle og specielt handicapvenlige bybus kan han ikke levere tilbage igen. Dels har den fået en alder som gør, at den ikke egner sig til daglig bybuskørsel, og dels produceres den slet ikke længere som bustype. Det er Todbjerg Busser, der står for den kollektive buskørsel i Grenaa Kommune.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2002