500 til Nordea-årsmøde 2003 |
Nordea Djursland Nord kunne ikke klage over fremmødet blandt kundegruppen, idet der den 12. marts 2003 blev afviklet årsmøde i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Med et deltagerantal på 500 var der fuldt hus, og inden tilmeldingsfristens udløb var man faktisk kommet et pænt stykke over 500 tilmeldinger, hvilket gjorde det nødvendigt at »trække i håndbremsen« og melde alt optaget til en del, som også gerne ville have været med. Og selv om bankrådsformand Niels Rovsing og filialdirektør Bent Nørsten sikkert hårdnakket vil hævde, at det store fremmøde hang nøje sammen med nogle spændende bankberetninger fra deres hånd, så spillede det nok også en vis rolle, at en vis racerkører ved navn Jason Watt ligeledes deltog i årsmødet med et foredrag - ligesom bespisningen næppe heller holdt folk væk.
Men nok om det. Hovedpunkterne i beretningerne var, at Nordea påny havde haft et fint år på Djursland. Et overskud i 2002 på niveau med 2001 (12,8 mio. kroner før tab og hensættelser var udgjorde faktisk en lille stigning) blev karakteriseret som tilfredsstillende - det rekordlave renteniveau in mente. Og så havde Nordea desuden et helt andet billede af, hvordan det står til i området ovenpå sygehuslukning og GD-lukning. Altså i forhold til den generelle opfattelse, at det går rigtig, rigtig skidt.
Masser af grøde
- Det er ikke vores indtryk, at det står skidt til. Det er tværtimod vores opfattelse, at der er masser og grøde, og at mange gode kræfter er sat ind på at skabe positiv udvikling, sagde Bent Nørsten på et pressemøde samme dag, som årsmødet blev holdt.
- På årsmødet nævner vi en række virksomheder, som vi ved det går godt for. De udvider, de investerer og de ansætter nye medarbejdere. Vores billede er, at det for hovedparten af vores erhvervskunder går rigtig udmærket. Lige nu er det ikke specielt morsomt at være svineproducent, men i den branche går det meget op og ned. Det ved vi jo, så her venter man bare på bedre tider. Vores privatkunder har det derimod fint. Der er kommet gang i udlånet igen. Folk tør godt bruge lidt penge igen, og vi har næsten ingen i restance. Vi har kun 1 familie med realkreditlån i restance, så det fortæller jo også ét og andet om, at det ikke går helt dårligt, sagde Bent Nørsten.
Beskedent tab
Noget han også illustrerede på årsmødet ved at offentliggøre bankens tab i 2002 - og hensættelser til imødegåelser af tab. 758.000 kroner var der sat af til den konto.
- Et relativt lille beløb set i forhold til det samlede udlån på 892 mio. kroner. Det er i øvrigt min overbevisning, at vi på ét eller andet tidspunkt i nær fremtid runder 1 milliard i udlån, sagde Bent Nørsten, der lod Niels Rovsing opremse nogle af de virksomheder, som det går godt for.
- I skyggen af den tidligere nævnte modgang overser man let, at det også går godt. Hvor mange er for eksempel bevidste om, at lokale virksomheder som Ålsrode Smede- og Maskinfabrik fortsat ekspanderer, investerer og ansætter nye medarbejdere, sagde Niels Rovsing, der også nævnte Alucomp, Spectronic, Terma, Grenaa Havn og Johnsen Offset i samme åndedrag.
Så når man tager helhedsbilledet med, så ser det altså ikke så sort ud i Grenaa og omegn, som mange går rundt og tror.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2002