Grenaa Bladet - 17-12-2002
Frede Frandsen takker af efter over 30 år:

Boligselskabet Grenaa af 1945 skal ud og finde en ny forretningsfører
Fruen - Grethe Frandsen - har ladet sig pensionere som afdelingsleder på Grenaa Rådhus, og nu er turen så kommet til gemalen, Frede Frandsen, der på et repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Grenaa af 1945 meddelte, at han ønsker at gå på pension i 2003 efter over 30 år på posten som forretningsfører for »1945«.

1945-4 fv.jpg (3229 bytes)

Bestyrelsen modtog opsigelsen i september, og har således et års tid til at finde Frede Frandsens afløser, idet han først forlader stillingen i september/oktober 2003. Dermed bliver det i alt til 30 1/2 år på posten som forretningsfører for Frede Frandsen. Der er nedsat et ansættelsesudvalg, der skal finde hans afløser.
Et nyt ansigt var der i øvrigt på formands-posten på dette repræsentantskabsmøde, idet Per Andersen - den første beboervalgte formand i »1945's« historie - holdt sin første formands-beretning. Han har afløst den mangeårige formand Birte Nørager på posten som formand for kommunens største boligselskab. »1945« driver over 1.000 lejemål - heraf langt de fleste i Grenaa.
Repræsentantskabsmødet trak 34 ud af 47 mulige repræsentanter fra de forskellige afdelinger i boligselskabet, og det foregik i de nye, og noget mere tilgængelige lokaler på Engdalen 2 i Grenaa.

Har færdiggjort to byggeprojekter
Per Andersen kunne fortælle, at det forgangne år havde været et spændende år for »1945«, hvor man havde færdiggjort to byggeprojekter.
- 8 ældreboliger i Søndergade/Sønderport. Et projekt til knap 9 millioner kroner. Alle lejligheder er udlejet. Og 8 boliger i det gamle hotel i Trustrup. Også her er alle lejligheder udlejet, og prisen på dette projekt blev på godt 6,7 mio. kroner, sagde Per Andersen.
Samlet set var der i forhold til budgetterne en overskridelse på cirke 400.000 kroner på disse to byggerier.
- Disse to byggerier viser, at det har været svært at overholde budgetterne, når vi bygger, og det har vi også mærket på vores byggeri på Havnevejen 34 - eller Åhavevej som det hedder i dag (det tidligere Havnevejens Beton. red.). Her har vi været igennem to afholdte licitationer. Først én i fagentreprise, som måtte aflyses, og så én i hovedentreprise, hvor vi igen måtte ud i en sparerunde for at få kronerne til at passe, sagde Per Andersen, og fortsatte:
- Byggesagen på Åhavevej er en spændende byggesag. Ikke mindst fordi de kommende beboere er med i byggeudvalget. Jeg kan fortælle, at der er 23 nye boliger, som forventes klar til indflytning cirka den 1. oktober 2003. Desværre er vi igen stødt på forurening. Godt 1800 tons betonbrokker, lidt metalgenstande, plastik med mere, samt nogle olietanke, som skulle have været fjernet, men ikke er blevet det. Prisen for dette er på cirka 1,5 mio. kroner. Vi skal til at have en forhandling med kommunen, som vi har købt grunden af, omkring hvem der skal betale disse penge. Dette er der på nuværende tidspunkt ikke nogen afklaring på, sagde Per Andersen, der også kunne berette om 3 flotte bojubilæer i »1945« i det forgangne år. Det vil sige beboere, som har boet i den samme 1945-lejlighed i 50 år. Der har været tale om et sådant jubilæum på Fasanvej og to på N. P. Josiassensvej.

Bygge-kvoter til almene boliger?
Byggeønsker har boligselskabet fortsat masser af, men Per Andersen lagde ikke skjul på, at det nok ligger lidt tungt med at få gennemført kommunalt støttede boligbyggerier de kommende år.
- Vi må nok se i øjnene, at boligselskabet ikke skal forvente at få kvoter til almene boliger de næste 3-5 år i Grenaa Kommune. Og vi må nok også erkende, at der på nuværende tidspunkt ikke er det store behov for at bygge nye almene boliger i Grenaa. I må imidlertid ikke tro, at bestyrelsen så ikke har noget at se til de næste par år, for når der ikke skal bygges almene boliger, har vi nogle afdelinger, som trænger til at blive renoveret. Ikke mindst afdeling 11 - de Lichtenbergsvej - som trænger til at få blandt andet bad og køkken renoveret. Derudover har bestyrelsen håb om at kunne opføre andelsboliger i Trustrup - på en grund bag det gamle hotel - og et sted i Grenaa. Enten i 2003 eller i 2004. Andelsboliger kan vi i boligselskabet opføre uden kommunal støtte, men vi skal have solgt alle andelsboligerne - i Trustrup-tilfældet 9 af slagsen - før vi kan gå i gang med et sådant projekt. Så bestyrelsen kommer ikke til at kede sig de næste år, sagde formanden Per Andersen.

Tre genvalg til bestyrelsen
Der blev også foretaget valg til bestyrelsen. Tre var på valg, nemlig næstformanden Irene Sørensen, Jens Quade Nielsen og Poul Erik Schumacher, og der var genvalg til alle tre uden kampvalg. Det var der imidlertid til suppleant-posterne, som gik til John Andersen (1. suppl.), Karl Hugo Andersen (2. suppl.) og Kaj Bojer (3. suppl.)
Bestyrelsen ser derfor uændret således ud: Formand Per Andersen, næstformand Irene Sørensen, Anette Greve, Niels Kyed, Poul Erik Schumacher, Jens Quade Nielsen, Knud Jørgen Poulsen (medarbejdervalgt), Birgit Jensen (byråds-udpeget) og Hanne Kølner-Augustson (byråds-udpeget).
Af bestyrelsens årsberetning for regnskabsåret 2001/2002 - som er sendt til Grenaa Byråd til godkendelse - fremgår det, at det også rent økonomisk går ganske udmærket for »1945«. Heri betegnes selskabet og afdelingernes drift som meget tilfredsstillende. I 34 afdelinger udgør det samlede overskud næsten 1,2 mio. kroner. Kun i 4 afdelinger er der opstået et mindre underskud, nemlig i underkanten af 70.000 kroner. Den gode økonomi i afdelingerne skyldes ikke mindst, at det er lykkedes for boligselskabet at opnå en forrentning på hele 5% af afdelingernes midler.

Boligselskabet Grenaa af 1945 holdt for nylig repræsentantskabsmøde i selskabets nye lokaler på Engdalen 2 i Grenaa. Her havde den nye formand Per Andersen lejlighed til at aflægge sin første formandsberetning.

Boligselskabet Grenaa af 1945's forretningsfører gennem snart 30 år, Frede Frandsen, ønsker at gå på pension til efteråret 2003, så der ledes i øjeblikket efter en afløser.


[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2002