Grenaa Bladet - 20-08-02
Vi skal have mange forslag til fremtidens skole i Grenaa Kommune

Jeg må erkende, at der var flere, der havde behov for mere tid og flere informationer for at være klædt på til en bred offentlig debat om den fremtidige skolestruktur i Grenaa kommune.

Det er der nu lagt op til med den beslutning Børne- og Ungdomsudvalget tog den 5. august. Der bliver afholdt ekstraordinært møde i udvalget, hvor det endelige materiale skal godkendes, inden det udsendes. Af emner skal her nævnes: ECO nøgletal, oversigt med udgifter pr. elev på kommunens fastlandsskoler, elevtalsprognosen for 2002/03 til 2017/18, visionsnotatet for pædagogisk ombygning af folkeskolerne (helhedsplanen), beskrivelse af den nuværende ressourcetildelingsmodel, budgetmateriale for 2003 og overslagsår, skolestruktur med beskrivelse af konsekvenser, her-
under økonomi.
Udvalget vil gerne have svar fra høringsparterne om, hvad de mener, der er de vigtigste kvalitetskrav til folkeskolen, er det faglig indlæring, flere undervisningstimer, større rummelighed, så færre børn udskilles til specialforanstaltninger, redskaber til at lære nyt, social og samfundsmæssig kompetence eller er det noget helt andet.
Hvilke modeller for skolestruktur lever op til de vigtigste kvalitetskrav, når der samtidig skal ske en reduktion og mere ligelig fordeling i omkostningerne pr. skolebarn.
Andre spørgsmål, som udvalget gerne vil have nogle bud på, er: Hvad er en optimal skolestørrelse/klassestørrelse. Hvilke muligheder er der gennem en ændret ressourcetildeling, faseopdeling og fleksible muligheder for undervisning på tværs af klasser og årgange. Er det muligt at etablere fødeskoler for f.eks. fra 0. til 6. klasse og overbygningsskoler for 7.-8.-9. klasserne. Reduktion af antallet af skoler og hvordan det evt. skal kunne udføres. Ændring af skoledistriktsgrænser, og evt. hvordan. Forslag til andre modeller.
Der er vedtaget en tidsplan, hvor materialet udsendes den 16. august til følgende interesser: Politiske grupper, skolebestyrelser, skoleledergruppen, de faglige organisationer, skolernes samarbejdsudvalg og SU-9, og børn og unge rådgivningen. Den 18. oktober er sidste frist for aflevering af høringssvar fra de høringsberettigede parter.
Der afholdes 2 offentlige borgermøder, det første tirsdag den 27. august kl. 19.30 for byskolerne og torsdag den 29. august kl. 19.30 for landskolerne.
Det bliver en meget god og spændende debat, som skal munde ud i at byrådet den 26. november forhåbentligt kan vedtage en ny skolestruktur, som kommunens borgere har haft stor indflydelse på og som kan række 10 til 20 år frem i tiden.
Jeg håber, at rigtigt mange vil give deres synspunkter til kende og komme med forslag til fremtidens folkeskole i Grenaa Kommune.
Derfor: Mød op i de forskellige forsamlinger og til borgermøderne, så vi kan få den gode og saglige debat.
Med venlig hilsen
Valdemar Haumand (S)
Formand for Børne- og
Ungdomsudvalget i Grenaa Kommune

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2002