Grenaa Bladet - 21-05-02
Kvickly's nye varehuschef startede som landpostbud

ny-uddeler4fv.jpg (17706 bytes)Kvickly i Grenaa har fået ny varehuschef. Han hedder Kristian Wolsing og er 34 år gammel. Kristian Wolsing kommer fra en stiling som uddeler i SuperBrugsen i Sædding ved Esbjerg, og er ny varehuschef i Kvickly Grenaa i stedet for Per Junior, der er blevet varehuschef i Kvickly Silkeborg. Fredag den 17. maj var der velkomstreception for den nye varehuschef i Kvickly i Grenaa.
Trods sin relativt unge alder er Kristian Wolsing en person, der har været vidt omkring. Han flytter til Grenaa med kone og tre børn, og familien har allerede købt hus i Grenaa. Et signal om, at stillingen som varhuschef i Kvickly Grenaa er et ønskejob for Kristian Wolsing.
- Det er her vi vil bo og arbejde, og det er her vores tre piger skal vokse op. Igennem de sidste seks år har jeg arbejdet benhårdt for at gøre mig fortjent til et job som det her, og nu skal der ro på på familiefronten. Rent arbejdsmæssigt handler det for mig om at stå i spidsen for et stort varehus med en stor salgsmaskine og et stort personaleansvar. Og som gammel non-food-mand er det en fornøjelse at komme til en Kvickly, hvor der er en del mere non-food end der er i SuperBrugsen, hvor jeg kommer fra, siger Kristian Wolsing, der heller intet har imod at lande på Djursland.

Svaghed for egnen
- Vi har lidt familie her på Djursland i forvejen - i Ålsrode og Hemmed - og jeg har altid haft en svaghed for Djursland på grund af naturen. Djursland har ganske simpelthen alt. Det er et rent prinse- og prinsesselandskab. Jeg har en storebror, der er kunstmaler, og vi er som familie meget optaget af landskaber, og på den led er Djursland helt unik, siger Kristian Wolsing, der oprindeligt er født på Bornholm.
Senere flyttede han og resten af familien til Nordjylland, og derfra videre til et meget specielt og ekstremt øde sted på kloden - Nordøstgrønland. Her var faderen i en periode telegrafist på en vejrstation, hvor familien boede sammen med 9 andre familier hele året rundt.
- Om sommeren kom der et skib med forsyninger, mens det om vinteren foregik via fly og faldskærme. Det var en fantastisk oplevelse at bo og leve deroppe, fortæller Kristian Wolsing, der var omkring 7 år på det tidspunkt.

Landpostbud
Men familien vendte hjem til Danmark igen, og slog sig ned i Ørum, der ligger mellem Viborg og Randers. Kristian Wolsing gik på gymnasiet i Viborg og blev landpostafløser.
- Det var dengang det var sjovt at køre med post. Der tid til en snak over en tår kaffe, og der var mange i det område i det midtjyske, som kunne fortælle spændende historier fra besættelsestiden. Og det lappede jeg jo som historieinteresseret i mig, fortæller han.
Det var dog ikke i postvæsenet han så sin fremtid. Han meldte sig i første omgang som frivillig i Flyvevåbnet, og blev siden sergent på Flyvestation Aalborg i et par år. Herefter fik han overdraget en hård kerne af rødder i en skolefritidsordning.
- Det var virkelig sjovt. De elskede det, og jeg elskede det. Jeg brugte min militærerfaring til at lave en masse med dem ude i det fri. Og om lørdagen, når jeg havde fri, så kom de og spurgte, om jeg ikke kom ud og legede, fortæller Kristian Wolsing.

Omkring jurastudiet
Derefter var han omkring Århus Universitet og jura-studiet et par år. Det gik ok, men han kunne ikke forlige sig med den store mængde teori på studiet. Som medlem af en dansk-amerikansk forening i Aalborg fik han derefter mulighed for at studere amerikansk indenrigspolitik i Los Angeles. En vildt spændende periode synes Kristian Wolsing, der således ikke kan siges at have gået den slagne FDB-vej fra flaskedreng til uddeler.
Da han kom tilbage til Danmark løb han ind i sin kone, og som 26-årig skulle han nu til for alvor at finde sig en karrierevej. Efter den 1-årige HH og nogle småjobs var han så klar til at tage hul på en karriere i dagligvarebranchen. Han snuppede et to-årigt elev-forløb i Dansk Supermarked hos ATZ i Viborg. Han blev som udlært ansat som slagsleder i tekstilafdelingen hos Obs i Holstebro. Her var han 1 år, hvorefter han blev afdelingsleder i samme afdeling hos Obs i Herning. Samme sted skiftede han til et job som chef for isenkram- og radio/TV-afdelingen, hvorefter han søgte over i Kvickly-regi for første gang. Det blev til 1 år som souschef i Kvickly i Års, og herfra gik turen så til SuperBrugsen i Sædding, hvor han fik lov til at bygge om for 8 millioner kroner for at banke den butik op igen. Og så blev ønskejobbet i et stort Kvickly-varehus i Grenaa pludselig ledigt...

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2002