Nye tider for Grenaa Varmeværk |
Det er nye tider for Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Det lokale fjernvarmeværk er ved at blive tilpasset den situation, at stort set alle varmeforbrugere indenfor bygrænsen er ved at være koblet på fjernvarmenettet. Herom berettede formanden Frede Frandsen på GV’s generalforsamling i Kulturhuset Pavillonen torsdag den 21. marts.
- Som følge af, at tilslutningspligten slår igennem i 2002 er det nødvendigt med en tilpasning af mandskabet. I 1991 var der ved fusionen ansat 18 1/2 medarbejdere og i dag er der 11 1/2 ansatte. En mandskabsreduktion på 40%. Det samlede antal andelshavere ved fusionen i 1991 var cirka 2.700. Ved udgangen af 2002 er antallet af andelshavere på cirka 4.500. En stigning på 67%. Når de sidste 300 andelshavere er tilsluttet vil der i løbet af 2004 ske en udfasning af anlægsafdelingen og de tilbageværende funktioner vil fremover blive lagt over i driftsafdelingen, fortalte Frede Frandsen.
Der gennemføres med andre ord et generationsskifte på GV, og det generationsskifte blev ikke mindre aktuelt, da GV’s direktør Gert Schou den 28. november 2001 opsagde sin stilling med virkning fra den 1. oktober 2002. Efter denne dato vil han udelukkende koncentrere sig om jobbet som borgmester i Grenaa Kommune.
- Som følge heraf vedtog bestyrelsen at opslå stillingen som leder af varmeværket som driftschef til tiltrædelse senest den 1. august 2002. Ansøgningsfristen er udløbet, og der har været stor interesse for stillingen, idet der er indkommet 34 ansøgninger til den ledige stilling som driftschef. Det har været Gert Schou’s og bestyrelsens ønske at lave et generationsskifte som sikrer, at den viden, der er i varmeværket, overdrages og fortsat vil være til stede fremover, for at varmeværket kan leve op til formålsparagraffen om drifts- og forsyningssikkerheden. Den er altafgørende med godt 4.500 andelshavere ved udgangen af 2002, sagde Frede Frandsen.
203 nye koblet på i løbet af 2001
I 2001 blev der tilsluttet 203 nye andelshavere, således at der pr. den 31. december 2001 var 4.248 andelshavere/varmeaftagere. Det svarer til cirka 97% af alle potentielle fjernvarmeaftagere.
- Tilslutning af de resterende potentielle andelshavere vil stille store krav til ledningsnettet, energileverandørerne samt til en god afkøling af fjernvarmevandet. I 2001 har der været afholdt fire orienteringsmøder for restgruppen - i alt 207 mødte op. Fjernvarmen bliver positivt modtaget, men der er stadig nogle enkelte, som er skeptiske overfor fjernvarme, men dem skal vi nok få overbevist, sagde Frede Frandsen.
- Med de nye leveringsaftaler, der blev igangsat henholdsvis den 1. april 2000 med Kraftvarmeværket og den 1. januar 2001 med Grenaa Kommunes Affaldskraftvarmeanlæg, har vi alt andet lige sikret andelshaverne fornuftige varmepriser i de næste 10.15 år, som er aftaleperioden. Vi lægger meget vægt på, at Grenaa Varmeværk er et meget professionelt drevet og ledet varmeværk med stabile priser og varmeleverancer. Dette er nogle meget vigtige forudsætninger, som varmeværket sætter en ære i at leve op til, når Grenaa Byråd i sin tid - blandt andet på vores opfordring - vedtog tilslutningspligt til fjernvarmen, sagde Frede Frandsen.
- Varmepriserne frem til 2004 vil kunne holdes på et rimeligt niveau alt afhængig af udefra kommende udgifter, der kan påvirke varmeprisen i opadgående retning. Andelshaverne er blevet meget mere bevidst omkring afkølingen af fjernvarmevandet, men der skal vedholdende arbejdes videre på dette område, så alle kan blive gode afkølere. Værket ønsker at få »det kolde gys«, idet fjernvarmevandet returnerer til varmecentralerne, sagde Frede Frandsen på Grenaa Varmeværks generalforsamling.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2002