Grenaa Bladet - 05-02-2002
Det første skridt til et mere rummeligt arbejdsmarked i Nørre Djurs er taget!

Det første skridt i retning af at få etableret et mere rummeligt arbejdsmarked i Nørre Djurs Kommune er taget. Det er sket i forbindelse med en startkonference i Stenvad Mosebrugscenter, der trak cirka 70 deltagere i skikkelse af erhvervsfolk, kommunale aktører og projektdeltagere. Projektet, der har fået titlen »Så langt øjet rækker - og lidt til!«, støttes af Den Europæiske Socialfond under EU.
Projektmagerne har sammen udsendt et nyhedsbrev, hvori journalist Lise Bomholt refererer fra mødet. Under rubrikken »Velkomst« står der som følger:
»Formanden for Nørre Djurs Erhvervsråd, tømrermester Peter Madsen, indledte med at beklage, at det kunne være svært at finde nye arbejdspladser og praktiksteder, fordi kommunen rummer flest små virksomheder. Han mente, at der skulle en holdningsændring til, både hos arbejdstagere og -givere, og at man skulle kigge sig længere omkring for at finde praktiksteder. Imidlertid siger alle prognoser, at der i de kommende år bliver mangel på arbejdskraft, og at det vil blive samfundsøkonomisk bedre for alle, at flest mulige kommer i arbejde.
Men han pegede også på, at der hidtil har været for besværlig adgang fra erhvervslivet til »systemet« og opfordrede til, at tilgangen bliver enklere og kortere. Hvis ikke vil erhvervslivet måske ikke være så interesserede i at deltage i den erhvervsrettede aktivering, som Peter Madsen anser for at være den bedste metode og den, der skal satses på.
Derefter redegjorde udviklingschef Hans Jørgen Pedersen for visionerne i projektet. Det gælder om at skabe nye modeller og tænke utraditionelt i alle tre samarbejdende grene af projektet, nemlig kommunen, projektdeltagerne og erhvervslivet. Projektdeltagerne møder med forventninger om et job, der skal muligvis tages hensyn til deres eventuelle begrænsninger, og de skal måske uddannes yderligere. Alle projektdeltagerne synes tændte på opgaven. Virksomhederne mangler arbejdskraft, både private og offentlige. Kommunen, der har til opgave at beskæftige de ledige:
- Aktivering mødes ofte med mistro. Det vil vi fokusere på og bearbejde, for der er ingen begrundelse for mistroen. Vi vil være åbne for en dialog med erhvervslivet, og vi håber, at vi efter to eller måske tre år har fundet nye måder at arbejde på. Vi vil vise, at kontanthjælpsmodtageren kan yde en indsats for at finde ind på hylderne på arbejdsmarkedet, sagde Hans Jørgen Pedersen.
Derefter blev deltagerne, der var placeret i grupper med deres egne, bedt om at komme med tre positive erfaringer fra hver gruppe, som projektet kan bygge videre på.«

Opfølgning er meget vigtigt
Holger Poulsen fra projektledelsen lovede på startkonferencen, at der vil blive sendt skarpt formulerede mål for projektet ud. Han lovede også, at der kommer telefonnumre på kontaktpersoner, at opfølgningen lever op til de krav, der er stillet, og at der laves handleplaner, der giver synlighed, struktur og klare mål.
Holger Poulsen lovede også, at han vil besøge virksomhederne og tage en snak med dem om projektedeltagerne, som for deres del vil blive mødt med krav om motivation, aktivitet, afklarethed, at de tør, mod, åbenhed og ærlighed.
- Det vil de være i stand til at indfri. Men vil erhvervslivet og sagsbehandlerne også det? spurgte han.
Det blev på konferencen besluttet, at der skal nedsættes en følgegruppe, som skal rådgive projektledelsen i forløbet. På forhånd foreslog projektet, at følgende områder bør have hver sin repræsentant, nemlig det pædagogiske område, ældreplejeområdet, bygge/anlæg, handel og kontor, industri samt to projektdeltagere. Fra deltagerne kom endvidere et forslag om at supplere med en repræsentant for jordbrug. På forhånd havde uddeler Per Pedersen fra SuperBrugsen i Glesborg givet tilsagn om at repræsentere handel og kontor i følgegruppen. Andre interesserede bedes melde sig til Holger Poulsen eller Hans Jørgen Pedersen.
Hvis ingen melder sig, vil projektet selv bede nogen om at træde ind i følgegruppen.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2002