27-12-01

Gert Schou har sagt sit job på Grenaa Varmeværk op!

Grenaa Blad logo

Efter den 1. oktober 2002 hedder direktøren for Grenaa Varmeværk ikke længere Gert Schou. Efter 14 år i stolen - hvor han har været med til at gennemføre flere fusioner vedrørende fjernvarmen i Grenaa - ønsker han nu at takke af på denne post som direktør på halv tid, for i stedet at koncentrere sig 100% om jobbet som borgmester for Grenaa Kommune.
Bestyrelsen for Grenaa Varmeværk har taget imod Gert Schou's afskedsansøgning, og der vil først i det nye år blive slået en stilling som driftschef op i Grenaa Varmeværk, der p. t. har cirka 4200 andelshavere.
Havde Gert Schou ikke opnået genvalg til borgmesterposten, havde det været en helt anden snak. Så var han blot fortsat på posten som direktør for varmeværket - på fuld tid vel at mærke. Men vælgerne ville det anderledes, og Gert Schou meldte da også allerede ud i august måned, at han i tilfælde af genvalg maksimalt ville fortsætte i yderligere to år som halvtids-direktør - til halv løn - på varmeværket. Fire år mere med en samlet arbejdsuge på 60 timer og derover havde han således ikke meget lyst til, og ønskede bestyrelsen på det grundlag en anden løsning indenfor en kortere tidshorisont, var han også klar til at rette sig ind efter det. Og udgangen på det hele bliver altså, at Gert Schou fratræder sin direktør-stilling på Grenaa Varmeværk pr. den 30. september 2002.

Opslag i februar
Formanden for Grenaa Varmeværks bestyrelse, Frede Frandsen, fortæller, at bestyrelsen har bevilget Gert Schou denne afsked, og at man skal have ansat en ny chef for varmeværket. Et opslag som driftschef for GV vil blive slået op i februar måned.
- Det er helt bevidst, at det er en driftschef og ikke en direktør, vi leder efter. Det er fordi vi vil lægge mere vægt på det tekniske område. Fra og med juli næste år skal de sidste 363 andelshavere, der endnu ikke er koblet på fjernvarmenettet (i henhold til den varmeplan for Grenaa Kommune, som Grenaa Byråd vedtog for snart 11 år siden) være koblet på. Når alle er på - cirka 4550 andelshavere - handler det meget om at styrke GV's driftssikkerhed. Samtidig skal vi ind og have lavet en organisationstilpasning. Når alle er koblet på skal vi jo i sagens natur ikke lave så mange stik mere. Det vil sige, at vores anlægsafdeling skal tilpasses de arbejdsopgaver, der måtte være tilbage efter juli 2002. Ledningsnettet er også renoveret for 90%'s vedkommende, så heller ikke her bliver der det store at hente. Men det er altsammen noget den nye chef skal være med til at kigger på, siger Frede Frandsen.

Rivende udvikling
Der er p. t. 13 ansatte i Grenaa Varmeværk. Da Gert Schou blev ansat som driftsleder i 1988 var Grenaa Varmeværk et lille kommunalt varmeværk med 1700 forbrugere. Siden har fusioner med de øvrige varmeværker i Grenaa ført til et forbrugerstyret A.m.b.A.-selskab med 4200 andelshavere.
- Der har været en stor uvikling på alle områder. På et tidspunkt var vi 20 ansatte - nu er vi nede på 13 samtidig med, at vi aldrig har haft flere kunder i butikken end lige nu. Det vidner om, at vi har fået lavet en moderne og gennem-effektiviseret fjernvarmevirksomhed. Vi har brugt mange penge undervejs, men kun til gavn for forbrugerne. Beviset er den varmepriser vi kan tilbyde. De er uændrede gennem en årrække, og heller ikke til næste år sætter vi priserne på varme i Grenaa op. Tager vi indekstallene med, kan vi uden at rødme godt hævde, at prisen faktisk er faldet år efter år, siger Gert Schou.
Også uden indekstallene kan man påvise en meget forbrugervenlig prispolitik. Således måtte forbrugerne i 1987 betale 334 kroner pr. MWh - i år og til næste år er prisen 310 kroner pr. MWh.
- Det har hele tiden været en æressag for os at holde priserne nede. Det har gode underleverandører af halm-, -affalds- eller industribaseret varme som Midtkraft/Elsam, SCA og det kommunale forbrændingsanlæg hele tiden hjulpet os med at kunne. Vores olieforbrug er p. t. nede på 1-2% om året, og det er virkelig noget der batter, at vi kan fortrænge den meget dyrere olie i fjernvarmeforsyningen. Jeg er således glad for at kunne aflevere et veldrevet, driftssikkert og på alle måder velfungerende varmeværk til min afløser, slutter Gert Schou.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2001