13-06-2001 |
|
Grenaa vil også være med i torsdagens »Køkkenfest 2001« |
![]() |
Torsdag den 14. juni er der »Køkkenfest 2001« i hele Danmark. I restauranter ud over hele landet vil kokkene og deres hjælpere sørge for at kreere en eller flere tre-retters menuer, hvor de danske råvarer og den danske kokkekunst er i centrum. Denne køkkenfest på de danske restauranter handler nemlig om danske råvarer, når de er bedst, og dansk kokkekunst og kreativitet, når den er ligeså. Denne hyldest til danske råvarer og danske kokkekunst har naturligvis også en aflægger i Grenaa, hvor køkkenchef på Den Kommunale Højskole i Grenaa, Bent Videriksen, har skubbet på ude på restauranterne for at finde lokale deltagere i denne danske »Køkkenfest 2001«. Han har således lavet en aftale med indehaveren af Skakkesholm på Grenaa Lystbådehavn, Heino Gissel, omkring det at hjælpe med at kreere en helt igennem dansk tre-retters menu til netop denne dag for gæsterne på Skakkesholm.
Også Restaurant Filip ved køkkenchef Filip Mathiesen, Molskroen, Femmøller Strand, ved køkkenchef Jesper Koch og Restaurant Hvide Kok i Drammelstrup ved køkkencheferne Einar Gudnason og Anders Guldbæk deltager fra lokalt hold i denne »Køkkenfest 2001«. Se annoncer herfor i Grenaa Bladet i denne uge.
Denne køkkenfest-idé er - som så meget andet når det handler om gastronomi - af fransk oprindelse. »Fête de la Cuisine« blev første gang afholdt i Frankrig i 1996, og idéen har siden bredt sig til det mest af Europa. Danmark var med for første gang sidste år, hvor 70 restauranter over det ganske land var med på idéen, og i år er der endu flere, der har valgt at hoppe med på vognen. Således også i Grenaa og omegn.
Formålet med »Køkkenfest 2001« i Danmark er at bedre og udvikle den nationale/regionale madkultur og markedsføre de lokale råvarer. Derfor producerer køkkencheferne denne dag én eller flere menuer, hvor alt er hjemmelavet og alle råvarer er danske.
Initiativet kommer fra den danske afdeling af Euro-Toques, der er en international kokkesammenslutning bestående af de dygtigste og mest anerkendte kokke i hele Europa. Den er stiftet af den franske mesterkok Poul Bocuse, og Bent Videriksen er medlem af Euro-Toques. Herigennem har han blandt andet også gennem en årrække stået bag det lokale islæt i forbindelse med en anden landsdækkende maddag kaldet Smagens Dag, der foregår ude på folkeskolerne. Her handler det om at give skolebørnene en fornemmelse af det velsmagende og sunde aspekter ved at bruge gode råvarer i madlavningen - med skiftende temaer fra år til år. Bent Videriksen har på den led - sammen med skiftende lokale kolleger - besøgt Vestre Skole i flere ombæringer i så henseende.
Det handler med andre ord om at sætte fokus på fødevarernes oprindelse og originalitet, og det vil man altså i særlig grad kunne opleve på torsdag den 14. juni, idet der holdes »Køkkenfest 2001« rundt omkring på de danske restauranter.
Restaurant Skakkesholm på Grenaa Lystbådehavn er med på landkortet, idet der torsdag den 14. juni afholdes »Køkkenfest 2001« rundt omkring i Danmark. Der sættes denne dag speciel fokus på danske råvarer og dansk kokkekunst.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000