28-05-2001

Nye/gamle ansigter i restauranten til Feriecenter Kattegat i Bønnerup

Grenaa Blad logo

Mai Britt Jakobsen og Max Jørgensen står for driften af restauranten i tilknytning til Feriecenter Kattegat ved Bønnerup StrandFeriehotel Kattegat ved Bønnerup Strand er blevet solgt. Den nye ejer hedder Bjarne Bøgh Sørensen, som også ejer Hotel Fanø Badeland, og han har givet stedet en omsiggribende overhaling ude såvel som inde foruden det at have solgt stort set alle 146 ferielejligheder i tilknytning til det kolossale feriecenter ved Bønnerup Strand. Nu driver han begge hoteller/feriecentre under navnet »Strand-Hotellerne«. Nyt navne har stedet også fået - Feriecenter Kattegat - og nye ansigter i restauranten i tilknytning til centret er det også blevet til, omend man ligeså vel kan titulere dem som »gamle« ansigter, for de har begge to stået for restauranten før. Der er tale om 28-årige Mai Britt Jakobsen og 39-årige Max Jørgensen. I 1997 drev de sammen restauranten for den daværende ejer Jørn Thorbjørn, og Max var også omkring stedet i 1999, mens Mai Britt tog sig af deres nyfødte datter.

De vil køre stedet som en rigtig familierestaurant, hvor der også skal være plads til lidt fest i gaden ud på de små timer. Konceptet er henad Chicago Roast House med masser af gode, velgrillede steaks af forskellig art, spare-ribs, sprødstegte kyllingevinger, nacho tortilla, fisk og med et stort udvalg af tilbehør - og til overkommelige priser.

Max og Mai Britt mødte hinanden på Den Skæve Bar i Ebeltoft - også kendt som Star-Ribs - i 1995, hvor han var kok og hun var tjener, og var altså sammen om det at drive restauranten i Bønnerup i 1997. Efter datterens opdukken i 1999 fik Mai Britt efterfølgende tilbudt jobbet som salgsleder i Bilka Esbjergs Foodlife-afdeling, og der skulle et godt tilbud fra Bjarne Bøgh Sørensen til at få hende til at skibbe dette job.

- Og det fik vi så. Vi vidste, at Bjarne ville give stedet et markant løft på alle niveauer, og dermed geare det hele til at vi kan køre stedet som helårsrestaurant. Det var et must for os, at det kunne lade sig gøre. Vi ville ikke have rykket teltpælene op for to-tre måneders arbejde i Bønnerup om sommeren, siger Mai Britt Jakobsen.

Max Jørgensen’s ballast til at stå for den gastronomiske del af jobbet er da heller ikke så ringe endda - for nu at sige det på jysk. Han har været kok i 21 år. Er udlært som skibskok hos DFDS og har siden været skibskok i Søværnet og på Mols-Linien og landkrabbe-kok et hav af steder. Parret og deres hjælpere kan klare selskaber på helt op til 120 personer, så det er en restaurant med en vis volumen, der slog dørene op med nogle specielle åbningstilbud her i den forgangne weekend.
Receptionen på Feriecenter Kattegat
Et kik på Feriecenter Kattegats interiør
Feriecenter Kattegat set udefra, med swimmingpools

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000