28-03-2001 |
|
Scandic-hotellet i Grenaa holder Åbent Hus på lørdag |
![]() |
Scandic Stena Line Hotel Grenaa afholder et Åbent Hus-arrangement på lørdag den 31. marts i tre eftermiddagstimer. Det sker for at vise, at håndklædet på ingen måde er kastet i ringen, selv om Scandic-kæden har annonceret sin udtræden af samarbejdet med Stena Line omkring driften af det store Grenaa-hotel ved Kystvejen tæt ved Grenaa Strand. Stena Line ejer hotellet, og har indgået en kontrakt med Scandic-kæden omkring driften af det frem til og med år 2002. Scandic-kæden meddelte for nylig, at man ikke var interesserede i at forlænge denne driftsaftale, og at man - for det tilfælde, at det lykkes Stena Line at afhænde hotellet til anden siden forinden udgangen af år 2002 - vil være indstillet på at rykke ud af bygningerne før man kontraktligt kan tillade sig at gøre det. Omvendt vil kæden ikke løbe af pladsen i utide, hvis det ikke er muligt for Stena Line inden udgangen af 2002 at finde en køber eller ny forpagter af hotellet, der også har heddet Hotel Du Nord og Stena Hotel Grenaa.
Åbent Hus-arrangementet skal således ses som personalets opråb til lokalbefolkningen i retning af: »Hallo - Vi er har altså stadigvæk!!«.
- Trods tumult og uro i form af diverse rygter i forbindelse med Stena Line’s salg af hotelbygningen, kæmper vi ufortrødent videre som hidtil i den samme positive ånd. Vi er stolte af »byens hotel« og vil derfor gerne fremvise vores arbejdsplads, og de rammer vi arbejder ud fra, hedder det i en udtalelse i forbindelse med Åbent Hus-arrangementet, hvor der altså bliver mulighed for et kig bag facaden på det lokale hotel.
Der vil således være mulighed for at se hotellet konference-faciliteter, festlokaler, bordopdækninger, blomsterdekorationer, selskabsmenukort blandt meget andet.
Der vil også være mulighed for at møde nogle af hotellet leverandører. Blandt andre Kjær & Sommerfeldt , der vil stå for vinsmagningen, mens Grand Fromage leverer lækre ostebidder. Er man til cigarer bliver man heller ikke snydt, idet Scandinavian House of Cigars vil fortælle om cigarens oprindelse. Hele dagen vil Grenaa Bilhus endvidere udstille nogle af de nye bilmodeller, og der vil herunder være mulighed for at prøvekøre den nye Audi A4.
Som en festlig afslutning på dagen, agter hotellet at afholde dets 1. country-aften med musik leveret af »Hawks and Friends«. Ønsker man at spise denne dags aften byder hotellet på en Country-buffet til en speciel pris i forhold til de andre, kommende country-aftener på hotellet, der afløser lignende arrangementer med jazz-musik og jazz-buffet’er.
Nyt format til legaterne fra Unibank/Unidanmarkfonden
Unibank/Unidanmark-fonden har her i området gennem nogle år sørget for uddeling af to legater - Studielegatet og Fritidsprisen. På det nyligt afholdte årsmøde for Djursland Nord-området, kunne formanden for Bankrådet, Niels Rovsing, fortælle, at begge legater er på vej til at få et nyt format.
Studielegatet gives som støtte til unge mennesker fra området, som vil videreuddanne sig i udlandet. I år 2000 var der fire modtagere af dette legat, og de fik hver især en check på 5.000 kroner. Et legatudvalg har siddet og vejet de indsendte legatansøgninger op mod hinanden, og fandt, at disse fire var værdige modtagere af legatet:
- Jette Miller - der i forbindelse med sine studier i statskundskab på Århus Universitet, fik støtte til et halvt års ulønnet praktikophold hos det danske generalkonsulat i Hong Kong.
- Rasmus Bech Hansen - der i forlængelse af sine studier - også statskundskab - på Københavns Universitet, fik støtte til en del af sit 2-årige ophold på John F. Kennedy School of Government på Harvard University i USA.
- Anja Daubjerg Hansen - der er i gang med biologi-studiet på Århus Universitet, fik støtte til et halvt års ophold og studier i marine-økologi i den malysiske provins Sabah på Borneo.
- Klaus Mygind - der studerer til civilingeniør på Ålborg Universitet, fik støtte til 4 måneders studier af virksomhedssystemer ved Monash University i Melbourne i Australien.
Legatet ud på erhvervsskolerne
Disse fire blev altså de sidste modtagere af Studielegatet i det gamle format. Niels Rovsing gav en forklaring herpå på årsmødet.
- Årsagen er dels, at Unidanmark-fonden også centralt har et Studielegat, der giver en vis overlapning i forhold til det, vi har haft i Djursland Nord. Selv om vi i år 2000 har haft nogle særdeles kvalificerede modtagere, har tendensen gennem de seneste år været, at behovet for støtte i denne form har været faldende. Dels har vi set en tendens til færre ansøgere, og dels ser vi at støtte også kan søges så mange andre steder fra, at det i mange tilfælde giver en meget høj samlet finansiering. Derfor er planen, at vi fremover vil bruge pengene til legater, som uddeles på de respektive erhvervsskoler efter kriterier, som endnu ikke er endligt fastlagt, men hvor det er skolerne, der står for udvælgelsen af de endelige modtagere, sagde Niels Rovsing.
De erhvervsskoler der er tale om er Grenaa Gymnasium & HF, Grenaa Handelsskole, Grenaa Tekniske Skole og Kalø Landboskole. Beløbsrammen rokkes der ikke ved. Den er fortsat på 20.000 kroner pr. år, og så behøver pengene ikke nødvendigvis mere at gå til rejseaktivitet i forbindelse med uddannelse.
Flere penge til Fritidsprisen
Fritidsprisen, der går til personer, der yder et stykke frivilligt arbejde ud over det sædvanlige, fandt også sine modtagere i 2000. Her fik følgende fem personer hver især en check på 4.000 kroner:
Eva Andersen fra Ørum IF, Inge Henriksen, væresteds-leder i Fjellerup, Rumæniens-hjælperne Helle og Flemming Jacobsen, Inge-Lis Marchant fra Grenaa Golfklub og Grenaa FC’s formand Poul Nielsen.
Lokalt har Unidanmark-fonden endvidere ydet støtte i 2000 til Trustrup Springerne, Grenaa Koret, Grenaa Kajakklub, Sportsdykkerklubben PLASK og Bønnerup Strand Petanque med flere. I alt har fonden kunnet fordele 60.000 kroner til det lokale foreningsliv i 2000, og det bliver ikke just ringere fremover.
- Som en meget positiv nyhed kan jeg fortælle, at det beløb, som vi fremover råder over til uddeling i vores bankrådsområde, fra i år er forhøjet fra 60.000 kroner til 110.000 kroner pr. år. Bankrådet er derfor i øjeblikket ved at overveje de nye muligheder, som dette giver, sagde Niels Rovsing på årsmødet.
Helt konkret går overvejelserne i retning af, at belønne mennesker/foreninger, der har iværksat et ekstraordinært initiativ. Og ikke nødvendigvis med relation til fritidsområdet.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000