19-03-2001

Handelscenter Grenaa siger farvel til en handelschef og goddag til en handelssekretær

Grenaa Blad logo

Handelscenter Grenaa’s formand Jens Thøgersen (i midten) ses her sammen med foreningens nye handelssekretær, Sanne Daugaard, og den afgående handelschef Preben Andersen, der efter to år på posten vender tilbage til FynDen lokale handelsstandsforening, Handelscenter Grenaa, sadler en smule om rent organisatorisk. Det står klart efter foreningens ordinære generalforsamling, der blev afholdt i Kulturhuset Pavillonen tirsdag den 13. marts i sidste uge. Det sker i forlængelse af, at byens handelschef gennem 2 år, Preben Andersen, forlader stillingen med udgangen af indeværende måned, for derpå at besætte en lignende stilling i Svendborg på Fyn. I stedet har bestyrelsen valgt at ansætte en handelssekretær på deltid, og de penge der spares derved, skal i stedet udnyttes til at skabe mere aktivitet i handelscentret, end det har været muligt med de sidste to års lidt skrabede aktivitetsbudgetter. Et samarbejde mellem handelssekretæren, et aktivitetsudvalg og forskellige lokale aktører skal få denne nye symbiose til at fungere tilfredsstillende for alle parter i Handelscenter Grenaa (HG).

Generalforsamlingen blev indledt med en beretning om foreningens virke i det forløbne år ved formanden Jens Thøgersen, og han lagde således ud:

- År 2000 var et rimeligt år for erhvervslivet i Grenaa-området, dog således at mange butiksdrivende har oplevet et fald i omsætningen i de seneste måneder - inklusive december måned - i forhold til 1999. Faldet i omsætningen varierer dog betydeligt fra branche til branche. Omsætningen er på landsplan faldet en anelse målt i faste priser, hvilket tilsyneladende også er tilfældet i Grenaa, således at handelsbyen Grenaa har bevaret sine markedsandele i forhold til andre byer, sagde Jens Thøgersen, og fortsatte:
- Der har også i år 2000 været en række aktiviteter i Handelscenter Grenaa med det formål at trække købelystne mennesker til byen. Fra bestyrelsen har det været vigtigt at få stor opbakning fra medlemmerne, og vi føler at det langt hen ad vejen er lykkedes. Det vil vi gerne takke foreningens medlemmer for. Specielt vil vi gerne fremhæve udsalgene og Open By Night, hvor der har været en meget flot opbakning, sagde Jens Thøgersen, der på den anden side også kommenterede det manglende fælles fodslag på andre områder.
- Udover HG’s mange aktiviteter har der også været aktiviteter, som er arrangeret i regi af enkelte eller mindre grupper af handlende. Et eller andet sted er det vel udtryk for, at nogle medlemmer føler et behov for et øget aktivitetsniveau, og måske udvidede åbningstider. I bestyrelsen har vi brugt en del tid på at vurdere åbningstiderne og spørge medlemmerne til råds herom. Jeg tror aldrig, at vi bliver enige om ens åbningstider - dertil er der for mange forskellige interesser. Hver enkelt butik er naturligvis også i sin gode ret til selv at fastsætte sine åbningstider. Der skal imidlertid ikke herske nogen tvivl om, at det vil være en kæmpe fordel for alle handlende, og ikke mindst kunderne, hvis vi kan blive enige om om nogenlunde ens åbningstider. I det mindste en åbningstid for dagligvarebutikkerne og én for de øvrige butikker. Derfor I handlende, der har valgt afvigende åbningstider i forhold til HG’s officielle. Overvej venligst endnu engang fordelene ved »Én by - én åbningstid«, sagde Jens Thøgersen.

135 medlemmer
Det seneste år har foreningen kunnet sige velkommen til 6 nye medlemmer.

- Det betyder, at vi fortsat er 135 medlemmer, som i fællesskab er med til at skabe et højt aktivitetsniveau, og trække mennesker til byen til gavn for alle erhvervsdrivende. Der er imidlertid fortsat en del som kører på frihjul, og derved nasser på HG’s medlemmer. Selv i forbindelse med Open By Night var der forretningsdrivende, som holdt åbent og fik en kæmpeomsætning fra de kunder som HG havde trukket til byen, selv om de ikke var medlem af foreningen. Det skal dog retfærdigvis siges, at flere af disse handlende efterfølgende er blevet medlemmer, sagde Jens Thøgersen, der havde følgende kommentarer til det, at Preben Andersen forlader sin stilling som handelschef.
- Det betyder, at vi har fået lejlighed til at stoppe op og vurdere, om den nuværende struktur i foreningen er hensigtsmæssig. Det mener vi, at den er. Vi fastholder derfor strukturen med en række stående udvalg under foreningens bestyrelse. De enkelte medlemmer i bestyrelse og udvalg vil fremover få flere opgaver i forbindelse med blandt andet planlægningen af aktiviteterne, idet vi har valgt ikke at ansætte en ny handelschef. Det hænger blandt andet sammen med fordelingen af foreningens økonomiske ressoucer. Som det fremgår af regnskabet for år 2000 har der været udgifter til aktiviteter for cirka 120.000 kroner og lønudgifter for godt 300.000 kroner. Det forhold har vi ønsket at ændre på, således at aktiviteterne i højere grad tilgodeses. Vi har derfor ansat en handelssekretær, der skal tage sig af regnskab, medlemsinformation og praktiske forhold i forbindelse med aktiviteter med videre. Hun hedder Sanne Daugaard og er ansat med i gennemsnit 20 timer om ugen fra den 1. juli 2001. Hendes daglige arbejdsplads bliver Handelscenter Grenaa’s kontor på Torvet, fortalte Jens Thøgersen.

Sanne Daugaard er 29 år gammel og kommer fra et job som sekretær hos DCD i Grenaa - samarbejdet mellem FDB og Grenaa Handelsskole - der jo som bekendt lukker med udgangen i indeværende skoleår.

Den 29. marts bliver der lejlighed til at sige endeligt farvel til Preben Andersen ved en reception på HG’s kontor på Torvet.

Der blev også foretaget valg til bestyrelsen, hvor der var genvalg til Steen Andersen (Matas/BSA) og nyvalg til Thomas Pedersen (expert), og Ann Belinda Melin (Bianco Footwear). Ud af bestyrelsen trådte Michael Kristensen (Danbo Møbler) og Flemming Hyllested (Byens Guldsmed). Endvidere fratrådte foreningens mangeårige kasserer Finn Dyrbye (SCA Packaging) ekstraordinært.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000