16-10-2000

Café Koks i Lillegade vil skabe ægte café-stemning

Grenaa Blad logo

Tine Overgaard og Lars Hansen åbnede i sidste uge frokost-caféen Café Koks på adressen Lillegade 15 i GrenaaLars Hansen og Tine Overgaard har åbnet Café Koks på adressen Lillegade 15 i Grenaa. Stedet har igennem nogle år fungeret som iscafé og vaffelbageri suppleret med pølser og grillmad, og mens der holdes fast ved isen og vaflerne, så er pølserne og alt andet fastfood blevet bortvist fra sortimentet. Ambitionen er nemlig at lave en gedigen frokost-café med eksempelvis sandwich og grovboller med fyld af forskellig art og specielle salater med brød, hvor det hele er lavet helt fra bunden af, og hvor det er de gode råvarer, der er i centrum. Og det kan parret tillade sig at gøre, fordi de begge to har den uddannelsesmæssige og erhvervsmæssige baggrund, der skal til. De er begge udlært som kokke, og har efterhånden begge to mange års erfaring i faget.


- Vi synes der mangler en rigtig frokost-café i Grenaa med den helt rigtige caféstemning, som mange af os kender den fra ophold i de større danske byer. Det vil vi forsøge at genskabe her ved at tilbyde kvalitet i alt det vi laver. Bestiller man en cappucino får man således en cappucino, der er lavet på rigtige kaffebønner, og ikke pulver. Vi søger at gennemføre en høj grad af kvalitet i alt det vi laver, fordi det også er sådan vi spiser derhjemme. Det vil sige, at det skal være sundt, lækkert og lavet helt fra bunden ved hjælp af gode råvarer, siger Tine Overgaard.


Tine Overgaard er helt og aldeles af lokal oprindelse, mens Lars Hansen er tilflytter. De mødte hinanden, da de på et tidspunkt begge arbejdede som kokke på Den Kommunale Højskole i Grenaa, hvor Lars Hansen i øvrigt er udlært. Han har endvidere arbejdet som kok på Stena Hotel Grenaa før Scandic kom til. Tine Overgaard blev udlært som kok i 1988 og har stort set arbejdet som sådan lige siden med ansættelse på det daværende Tre Små Stuer i Grenaa, Hotel Hanstholm, Ebeltoft Parkhotel foruden som allerede nævnt Den Kommunale Højskole.


- Vi vil gerne med vores udvalg af frokostretter udgøre et sundt og lækkert alternativ til grillmad, pølser og pizza, og den mad vi tilbyder skifter i vid udstrækning i takt med årstidens grøntsager, siger Lars Hansen.


Sådan er konceptet for forretningen i store træk indrettet, men dukker der hos kunderne specielle ønsker op, så vil Tine og Lars naturligvis lytte til disse røster. Og så satses der - i modsætning til caféerne i de store byer - også på børnene i Café Koks, hvor et stort udvalg i is og belgiske vafler fortsat vil være at finde.


- Og de voksne har mulighed for at få et glas vin eller en øl til deres mad, siger Tine Overgaard med henvisning til stedet alkoholbevilling.


Parret har i en tre uger op til åbningen i sidste uge desuden brugt en hel del knofedt på at gøre lokalet i stand med nye farver på væggene og facaden og ny belysning med videre.


Lars Hansen fortsætter i sit nuværende job, men på grund af, at han er på en arbejdsplads med treholdsskift, vil han ofte kunne give Tine et nap med, når der skal laves frokostretter i Café Koks, der følger de øvrige butikkers åbningstider i Grenaa Centrum.


Tine Overgaard og Lars Hansen

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000