02-10-2000

Restaurant »Skakkesholm« lukker ikke ned for sæsonen

Grenaa Blad logo

Makkerparret Vivi Poulsen og Dorthe Lindblad Sørensen satser på at gøre »Skakkesholm« på Grenaa Lystbådehavn til et in-spisested om vinterhalvåret også. Her ses de ved deres succesfulde søndags-kaffebordHøjsæsonen er nu et overstået kapitel , og vinterhalvåret er over os, om vi vil det eller ej. Normalt er det ensbetydende med vinterlukning - med undtagelse af selskaber - af restaurant og café »Skakkesholm« på Grenaa Lystbådehavn. Men ikke i vinterhalvåret 2000/2001. To af indehaveren Heino Gissels kokke fra højsæsonen, 28-årige Vivi Poulsen og 23-årige Dorthe Lindblad Sørensen, har overtaget roret og sat sig for at holde stedet vinteråbent fra torsdag til søndag. Helt frem til indeværende uge har de faktisk haft åbent dagligt i restauranten, der er beliggende i smukke omgivelser på Grenaa Lystbådehavn.


- Og det er netop det vi har fokuseret på. Det må kunne lade sig gøre at drive en restaurant som denneher - med de her unikke omgivelser - om vinteren også, og det har vi så fået lov til at prøve kræfter med. Foreløbig har vi kunnet notere stor succes omkring vores satsning på et stort kaffebord søndage eftermiddage, hvor man kan komme og nyde udsigten, samtidig med, at man nyder vores lækre hjemmebagte kager med kaffe til. Vores slagtilbud om mad ud af huset i form af bøffer og spareribs, er også noget, der har levet op til vores forventninger, siger Dorthe Lindblad Sørensen, der inden sit engagement på »Skakkesholm« har en uddannelse som køkkenleder i Århus at trække på. Og så har hun også været en smut i USA.


De to kokke står alene med den daglige ledelse af stedet hele vinterhalvåret og glæder sig meget til opgaven.


Vivi Poulsens baggrund for det her arbejde er heller ikke at kimse af. I seks år har hun stået for mad ud af huset hos Østergades Slagter.


- Den erfaring jeg har på dette område, vil vi selvsagt også søge at udnytte, så folk kan trygt henvende sig til os, hvis de har brug for noget god mad til en fest. Det vil vi kunne klare for 69 kroner pr. couvert og opefter, siger hun.


Men restauranten har altså også plads til a la carte-spisende gæster, der bare kan dumpe ind fra gaden i åbningstiden fra torsdag til søndag.


Julefrokosterne er også noget de to driftige piger har kig på.


- Vi laver en julebuffet hernede plus julemenuer ud af huset. Til buffeten behøver man ikke at være mere end en håndfuld, da det er en meget fleksibel måde at arrangere julefrokoster på. Altså nemt at gå til for alle, og så holder vi naturligvis selskaber, som »Skakkesholm« har gjort hele tiden - hele året rundt. Det nye er, at det også i vid udstrækning kommer til at foregå ud af huset. Man vil også kunne hyre os som kokke, og sådan noget som borddækning klarer vi også, siger Vivi Poulsen, der forventer, at »Skakkesholm« får en meget travl november/december.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000