17-04-2000

Æg på flere måder

Grenaa Blad logo

Hvis man koger et æg for længe dannes der en sort ring omkring blommen. Det er jernforbindelser i blommehinden, der giver misfarvningen. Ægget kan spises, men smagen forringes.


Et kogt æg kan snurre som en top, når det drejes, hvilket ikke kan lade sig gøre med et råt æg.


Æg skal ikke bulderkoge, så bliver hviden sej og mindre velsmagende.


Sølv og æg gå ikke godt i spænd sammen. Svovlet i ægget angriber sølvet, der så vil afgive smag til ægget. Anvend hellere bestik i rustfrit stål.


Æg kan farves til påskemorgenbordet. Pak ægget ind i krokusblade, som igen lægges i alufolie. Lilla krokus giver flotte grønne mønstre, mens gule krokus giver en kyllingegul nuance. Koge æggene som vanligt og blank dem eventuelt efter skylning med lidt madolie, så den flotte farve rigtig kan ses.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000