10-04-2000

1266 underskrifter bakker op om den kommunale mad på ældreområdet!

Grenaa Blad logo

Underskrifter afleveresFormanden for Voksen- og Fritidsudvalget, Erik Hoberg, modtog forud for tirsdagens byrådsmøde i sidste uge hele 1266 underskrifter samlet ind af kommunens fem plejehjem/områdecentre. De 1266 underskrifter bakker op omkring den kommunale mad på ældreområdet - det vil sige madudbringning og køkkenfunktionen på plejehjemmene - og fungerer samtidig som en protest mod Grenaa Byråds mulige planer omkring udlicitering på området. I første omgang vedtog byrådet dog blot at analysere området med henblik på at finde en eventuel rationaliseringsgevinst. Om der skal udliciteres på området, vil der først blive taget stilling til på et langt senere tidspunkt. Sagen var også kommet på byrådets dagsorden, fordi der skulle vedtages en ny tidsplan for analysen på området. Byrådet har tidligere besluttet, at der senest den 15. august år 2000 skal være udarbejdet forslag til intern rationalisering - og et forslag til udbudsmateriale med henblik på udlicitering. Det første kan ikke nåes indenfor tidsrammen, mens det sidste udsættes til eventuel senere politisk behandling.


Byrådet gav i så henseende en tillægsbevilling på små 100.000 kroner til medarbejdernes merarbejde og 75.000 kroner til konsulentopgaven vedrørende rationaliseringsforslag.


Socialdemokraten Erik Hoberg erklærede indledningsvis sin tilfredshed med den enighed, der nu var opnået omkring tidsplanen, og var glad for, at der var indbygget et stop-op-og-tænke-sig-om-led i planen.

- Det er fint, at vi kan gå ind og tage stilling til, om vi vil betale det, som det nu engang koster at få konsulentbistand til at lave udbudsmateriale forud for en eventuel udlicitering. Jeg synes det er vigtigt at pointere, at der på nuværende tidspunkt overhovedet ikke er taget stilling til udlicitering af køkkenfunktionen. Der har været skrevet meget om denne sag, og de 1266 underskrifter kommer naturligvis til at indgå i sagsbehandlingen til den tid - sammen med høringer på området - men indtil videre har vi altså kun besluttet os for at undersøge området - intet andet, sagde Erik Hoberg.


De Konservatives Lisbeth Steninge erklærede sig enig i, at sagen splittes op og at der ikke er grund til panik.

- Vi laver kun en analyse på køkkenfunktionen, og vi har faktisk fra tid til anden pligt til at undersøge, om et givent område kan drives billigere end tilfældet er. Senere kan vi så tage spørgsmålet op, om der overhovedet skal finde en udlicitering sted, sagde hun.


Venstre's gruppeformand Svend Brandstrup Hansen erklærede for sin og Venstres del, at en eventuel rationaliseringsgevinst bliver på området.

- Venstre er ikke ude på at forringe servicen på området. Kan opgaven klares billigere uden at servicen bliver forringet, skal vi naturligvis gøre det, for de penge, der kan hentes hjem på den konto kan vi jo bruge på ekstra hjemmehjælp i stedet, så man ender ud med at lave en bedre service på ældreområdet generelt for de samme penge, sagde han.


Grenaa Listens Egil Classen lukkede debatten med en bemærkning om, at service, kvalitet og tryghed omkring maden til de ældre skal bevares i Grenaa Kommune.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000