14-02-2000 |
|
Grenaa Tekniske Skole |
![]() |
Grenaa Tekniske Skole holdt fredag den 4. februar afslutning med det 2. hold Industrioperatørlærlinge, som har gennemført deres skoleuddannelse i særligt tilrettelagt voksenforløb og afviklet svendeprøve på skolen.
Alle lærlingene bestod svendeprøven, og dette blev fejret ved en reception på Grenaa Tekniske Skole, hvor pårørende, mestre og andre med tilknytning til skolen deltog. I forbindelse med afslutningen overrakte forretningsfører L. Andersen et legat fra Grenaa Haandværkerforening, til Poul Erik Klemmen, der har gennemført sin praktikuddannelse hos Erling Jensen aps i Ryomgård. Det kan endvidere oplyses, at skolen er i kontakt med en række virksomheder med henblik på at starte et nyt forløb op i efteråret.
Igennem flere år har der på Teknisk Skole og i de industrivirksomheder, som er hjemmehørende i Grenaa, været drøftet, hvordan man kunne sikre uddannelse og efteruddannelse af medarbejderne. Der har været gennemført flere virksomhedstilpassede kurser for produktionsmedarbejdere, men der har fra flere virksomheder været ønske om en mere generel uddannelse for medarbejderne.
På baggrund af initiativ fra flere virksomheder i lokal-området, blev der i foråret 1998 besluttet at opstarte skoledelen af industrioperatøruddannelsen på Grenaa Tekniske Skole. Det er nemlig således, at nøglekvalifikationerne i industrioperatøruddannelsen er personlige såsom i omstillingsevne, selvstændighed og samarbejdsevne.
Herom påbygger man så nogle teknisk faglige og almen faglige kvalifikationer som industrielle fremstillingsteknikker, maskin- og værktøjsanvendelse, sikkerhed og arbejdsmiljø og håndtering af materialer og hjælpemidler. Derudover ting som talforståelse, kommunikation, information via IT med videre.
- Mange af disse kvalifikationer er de samme uanset hvilken produktion, man indgår i, de benævnes også som »procesuafhængige« kvalifikationer, siger inspektør Jørgen Andersen, og fortsætter:
- I en moderne industrivirksomhed er det netop de nævnte generelle kvalifikationer som efterspørges - de mere specifikke faglige kvalifikationer er virksomhederne både villige til, men også de bedste til at uddanne medarbejderen i.
Der startede 2 hold lærlinge på skolen i særligt tilrettelagt voksenerhvervsuddannelsesforløb af 11¦2 års varighed, med skift imellem skoleophold og uddannelse i virksomhederne. Dette er det 2. hold lærlinge, som har gennemført uddannelsens skoledel på Grenaa Tekniske Skole. I alt 33 uger har lærlingene været her på skolen vekslende med praktik i virksomheden, slutter Jørgen Andersen.
Her ses de nye industrioperatører. Bagerste række fra venste ses Poul J. G. Mikkelsen, Bjødstrup, Peder Rasmussen, Grenaa, Peter Dahlin, Grenaa, Hans Kurt Marx, Grenaa, Thomas Jensen, Bønnerup og faglærer Hans Henning K. Larsen. Forreste række fra venstre ses Poul Erik Klemmen, Trustrup, Karin Nielsen, Grenaa, Dorthe Lykkeberg Henriksen, Grenaa og Lene Rasmussen, Ørum Djurs.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000