20-12-1999

En gammel Grenaa-dreng er ny mand i spidsen for Den Danske Bank i Grenaa

Grenaa Blad logo

36-årige Johnny Kjærgaard bliver fra årsskiftet den nye mand i spidsen for Den Danske Banks Grenaa-Afdeling, der siger farvel til filialdirektøren gennem fem år, Tage Malling, som i stedet skal være administrationschef på Grenaa Havn. I første omgang troede banken, at det for Tage Mallings vedkommende kun blev et farvel til Grenaa-Afdeling efterfulgt af et goddag til Svendborg-Afdeling, men Tage Malling har ladet sig friste af et tilbud fra Grenaa Havn og bliver således i byen, samtidig med, at han siger farvel til Den Danske Bank efter 27 års ansættelse. Johnny Kjærgaard vender med posten som filialdirektør i Grenaa tilbage til sine rødder, idet han er født og opvokset i Åstrup ved Grenaa, hvor hans forældre stadig er bosat. Hustruen Lone Kjærgaard vender også hjem til rødderne, idet hun oprindeligt kommer fra Hammelev. Med sig har de to sønner på henholdsvis fire og otte år. Familien er p.t. bosat i Hinnerup ved Århus, menflytter snarest muligt tilbage til Grenaa og omegn. Johnny Kjærgaard kommer til Grenaa fra en stilling som bankbestyrer i Den Danske Banks afdeling i Tilst.


Parret forlod Grenaa i 1984 til fordel for Ebeltoft, hvor Johnny kom i lære i Den Danske Bank, mens Lone fik elevplads som regnskabsassistent hos Mols-Linien. Johnny Kjærgaard blev udlært i 1986 og kastede sig samtidig over HD-studiet, og da det af praktiske årsager bedst lod sig gøre at kombinere arbejde og studier i Århus, så indgik han en aftale med banken om en flytning til Den Danske Bank i Århus, hvor han har været lige siden. De otte år på hovedkontoret, hvor han har været gruppleder for op mod 23 medarbejdere, men også i diverse Århus-filialer - og altså senest i Tilst, hvor han har haft 10 medarbejdere under sig. I Grenaa er tallet 30. Hans teoretiske baggrund er bankskolen og HD i regnskabsvæsen.


Et drømmejob

Da stillingen som filialdirektør i Grenaa blev slået op, skulle han og resten af familien ikke bruge mange øjeblikke på at beslutte sig for at lægge billet ind.


- Det er da noget vi har spekuleret på fra tid til anden. Vi har jo vores rødder i Grenaa, og området har givet os mange gode oplevelser i vores spæde ungdom, så det har da hele tiden ligget i baghovedet, at det kunne være skægt at komme tilbage. Den eneste betænkelighed har været min kones job som regnskabsassistent, men hun finder utvivlsomt noget andet arbejde i Grenaa. Vi glæder os under alle omstændigheder meget til at vende tilbage, siger Johnny Kjærgaard, der meget gerne vil blande sig i det lokale foreningsliv i det omfang, man her måtte ønske at se ham gøre en indsats.


- Jeg vil da meget gerne give mit bidrag til at gøre Grenaa og omegn til et lidt bedre sted at være end det allerede er i forvejen, siger den nye filialdirektør, der ikke har planer om revolution i afdelingen.


- Grenaa-Afdeling har et godt ry internt i banken. Det er en god afdeling med velfungerende medarbejdere, så der er slet ikke noget grundlag for at lave revolution. Men jeg er naturligvis en ny mand, der i sagens natur vil sætte et personligt fingeraftryk på en del af arbejdet i banken, samtidig med, at jeg vil bestræbe mig på at være udadvendt i forhold til lokalsamfundet, hvor jeg vil gøre mit yderste for at tegne banken som den lokale storbank, der via en god opførsel og ordentlig behandling af kunderne hele tiden tiltrækker nye kunder. Desuden vil støtten til det lokale idrætsliv - herunder ungdomsidrætten ikke mindst- fortsat være en markant del af bankens udadvendte berøringsflade. Det handler om at være synlig i området, slutter Johnny Kjærgaard.


Svær beslutning

Tage Malling lægger ikke skjul på, at brevet med hans opsigelse til Den Danske Bank - efter 27 års uafbrudt ansættelse - var det sværeste han nogensinde har sendt afsted.


- Det var ikke nemt, men engang imellem skal man springe ud på dybt vand. Skulle det ske, så skulle det være nu. Beslutningen blev også hjulpet på vej af den omstændighed, at vi er utroligt glade for at bo i Grenaa. Under min bankkarriere har vi flyttet otte gange, og Grenaa er det sted vi suverænt har følt os bedst hjemme. Derfor bliver vi - også fordi Svendborg ikke ville være den sidste flytning for mit vedkommende. Otte flytninger må være nok, siger Tage Malling, der også beklæder posten som formand for Handelscenter Grenaa. En post han gerne ser sig fritaget for, da hans nye arbejde ikke harmonerer helt så godt med konditionerne for formandsskabet.


- Det bør nok være én, der er lidt tættere på handelen/bymidten end jeg vil være i min nye stilling, hvor jeg jo også har en arbejdsgiver, der bestemmer over min tid. Jeg kan da også sige, at vi har en spændende kandidat i kikkerten. Vi mangler blot lige at få vedkommende overtalt. Men kikser det med at finde en ny mand op til generalforsamlingen, så bliver jeg naturligvis min toårs-periode ud, siger Tage Malling.


Der er goddag-og-farvel-reception i Den Danske Bank i Grenaa tirsdag den 21. december mellem 13 og 16.

 

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000