23-08-1999 |
|
Byrådet udsatte sin prioritering af hvilke almene boligprojekter der skal støttes i år 2000 og år 2001! |
![]() |
Ved sidste uges møde i GrenaaByråd var der lagt op til, at Grenaa Kommune yder tilskud til opførelse af 18almene ældreboliger i Fuglevænget i år 2000, 16 almene boliger i et nytboligområde ved bygaden i Åstrup i år 2001 - begge projekter med Grenaa Andelsboligforeningsom bygherre - og endelige tilskud til opførelse af 15 almene ældreboliger vedSøndergade 6 i Grenaa - også i år 2001 og med Boligselskabet Grenaa af 1945 sombygherre. Det var sidstnævnte projekt, der spændte ben for dennekommunalpolitiske prioritering af alment boligbyggeri i Grenaa Kommune for denæste to år, idet der eksisterer nogle uafklarede ting omkring ejendommenSøndergade 6 fremtidige status. Sanistål ønsker at fraflytte ejendommen, og»1945« ønsker at købe den med henblik på indretning af ældreboliger, men enanden mulig investor spøger åbenbart i kulissen, og det fik altså byrådet tilat sende sagen tilbage til udvalgsbehandling med henblik på senere afgørelse ibyrådet, idet den endelig afklaring omkring bygningens fremtid foreligger.
Det var Venstre's Lotte Horneman, der lavede en glidende tackling påØkonomiudvalgets indstilling i sagen, idet hun undrede sig over, hvorfor manallerede på nuværende tidspunkt lagde sig mere eller mindre fast på, atfremtiden for Søndergade 6 var ældreboliger.
- Spørgsmålet er, om ejendommen med sin størrelse og beliggenhed midt i Grenaaby ikke er for god til et sådant formål. Det skulle undre mig, om ikke det kanlade sig gøre at fastholde en erhvervsmæssig udnyttelse af lokalerne - i detmindste i stueetagen, som helt oplagt bør fortsætte i butiksøjemed. Bygningenmå i det hele taget være noget af en lækkerbidsken for en privat investor,sagde Lotte Horneman, der af borgmester Gert Schou fik det svar, at der er tointeresser blandet ind i Søndergade 6, hvoraf de 15 almene ældreboligerrepræsenterede den ene.
- Det er oplagt, at stueetagen skal bevares som forretningsfacade, og det er såher, der kommer en anden interesseret investor ind i billedet, sagdeborgmesteren.
Det fik Lotte Horneman til at replicere, at det således var for tidligt at tagestilling til sagen, når sonderingerne mod interesseret privat kapital ikke varafsluttet.
Det fik socialdemokraten Niels Erik Iversen til at sige, at der jo kun var taleom en foreløbig prioritering - ikke en principbeslutning. Hvis man følte, atdet sidste var tilfældet, ville han for sin del gerne have pillet 18ældreboliger i Fuglevænget ud, idet han er modstander af flere ældreboliger idette område.
Derpå blev byrådet enig med sig selv om, at det nok var bedst at tage sagentilbage til udvalgsbehandling, og at Økonomiudvalget først skal sende den tilbyrådsbehandling igen, når der foreligger nogle helt konkrete signaler om denævnte projekters umiddelbare fremtid.
Grenaa Byråd besluttede den 23. juni 1998, at der én gang årligt skulleforetages en prioritering af den støttede boligbyggeri i Grenaa Kommune. I denforbindelse har kommunen bedt de tre lokale boligforeninger - BoligselskabetGrenaa af 1945, Grenaa Andelsboligforening og De Vanføres Boligselskab - om atfremkomme med deres ønsker til en prioriteringsliste for de kommende to år. Deter på denne led, at ønsket om at opføre 15 almene ældreboliger ved Søndergade6, er opstået. Dels fordi Sanistål ønsker at fraflytte ejendommen, og dels fordiet oprindeligt ønske fra kommunen og »1945« om at opføre 15 almene ældreboligerpå Kastanievej i Trustrup - bag Trustrup Hotel - ikke realiseres alligevel medhenvisning til, at det er dokumenteret, at et behov herfor ikke eksistereralligevel.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000