02-08-1999

DSB blokerer for Grenaa’s udvikling

Grenaa Blad logo

Borgmester Gert Schou har personligt henvendt sig til generaldirektør Henrik Hassenkam, men lige meget hjælper det. DSB er en stor kolos, hvor ingen tilsyneladende har kompetence til at træffe en beslutning.


Der forelå et skøde

Afdelingschef Jens Bach har på kommunens vegne ført forhandlinger med DSB, og de førte til, at der blev udarbejdet et skøde, hvor kommunen var køber, men pludselig var de personer væk, som der var forhandlet med. Kontoret for salg i Århus lukket, og alle papirerne sendt til København.


Det var særdeles skuffende, siger Jens Bach. Grenaa Byråd var orienteret om handelen og sagde ja, men politikerne var de ligeglade med i DSB.


DSB vil have mere

Der er nu kommet et brev, hvor DSB forlanger andre priser og forhandlinger, og det har vi ikke lyst til. Grenaa Byråd bliver nu orienteret om den nye situation, og der er ikke noget at sige til, at det vil medføre dyb skuffelse. DSB må finde tilbage på sporet, hvis vi skal komme videre i den sag.


Borgmester Gert Schou siger, at DSB blokerer for en naturlig udvikling af Grenaa midtby. Der kan blive nogle dejlige arealer med de yderste spor, og det areal som DSB ejer, til rekreativt boligbyggeri ned til åen. Her har kommunen de sidste arealer, hvor der i dag er kolonihaver.


Et nyt boligområde

Vi mangler attraktive boligområder i den centrale del af Grenaa, og DSB sporarealer og ledigt område ned til kommunens arealer, vil samlet give muligheder for en kommende bosætning, hvor åen kan være med til at skabe idyl. Desuden kan byen også få nogle arealer til rekreativ udnyttelse for alle borgere.


Grenaa Kommune vil gerne købe. Det gælder også stationsbygningen, som kommunen er sikker på kan sælges til anden side, men man kan ikke købe betingelsesløst. Der må tages forbehold overfor forurening, når det gælder remise og sporarealer. DSB har ikke noget at bruge arealerne til. De har kun en mulighed, og det er at sælge.


Nye toiletter

Grenaa Kommune har tænkt sig at beholde en fløj af stationsbygningen til toiletter, der også skal betjene rutebilernes kunder. Der kan blive plads til de store biler, hvis f.eks. det første spor inddrages til holdeplads.


Alt det er foreløbigt gået op i »træghed«. DSB kan ikke finde ud af en ordentlig forhandlingstone, og slet ikke, hvem der kan forhandle på statsbanernes vegne. Sådan kan en statsinstitution ikke opføre sig, uanset hvor lidt eller meget, det er blevet privatiseret.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000