19-04-1999 |
|
Naturguide om Djurslands klinter kan nu fås på Grenaa Turistkontor |
![]() |
Formedelst 35 kroner kan man på Grenaa Turistkontor nu erhverve sig en naturguide i bogform, der omhandler flora, fauna og fossiler med videre ved Djurslands kyster. Forfatteren er maritim naturvejleder fra Djurslands Hav- og Kystskole i Bønnerup, Jens Jensen, Grenaa, der under sit uddannelseforløb på skolen lavede naturguiden som et opgaveprojekt. Derpå gik han til turistchef Per Rasmussen og forespurgte, om ikke det var noget for Djurslands Turistforening at udgive, med henblik på at servicere naturinteresserede djurslændinge og turister med en sådan bogudgivelse. Det måtte turistchefen give ham ret i, da der ikke fandtes en sådan naturguide om Djurslands klinter, og nu har samarbejdet så medført, at bogen er kommet på gaden. Bogen beskriver klinterne, deres flora og fauna på strækningen fra Fornæs Fyr til og med Sangstrup, Karlby og Gjerrild klinter, og er garneret med et utal af tegninger af fisk, fugle, planter, fossiler med videre. Tegninger Jens Jensen selv har præsteret på baggrund af studier ved klinterne og opslag i op mod 130 forskellige bøger.
- Der er ikke tale om en feltbiologisk undersøgelse, men derimod om et brugervenligt instrument og letlæselig indgangsvinkel til emnet, som alle naturinteresserede kan have glæde af. Hvis det er specialviden på enkelte områder, man søger, så er der litteraturhenvisninger bag i bogen, siger Jens Jensen.
Det svært tilgængelige biologsprog har han luget væk fra den benyttede faglitteratur, og omskrevet det man finder ved klinterne til et almindeligt sprog, som alle vil kunne få noget ud af. Bogen er udkommet udelukkende i en dansk udgave, men det næste projekt bliver netop at få kreeret en tysk udgave også, til glæde for de mange, naturinteresserede tyske turister, som gæster Djursland. Det har kostet cirka 22.000 kroner at få dette 1. oplag af bogen lavet, men halvdelen af pengene finansieres via EU's Leader II-program, der er nogle puljemidler, som projekter med tilknytning til Nørre Djurs Kommune kan få del i via ansøgning. Turistforeningen har fået 50%'s finansiering fra disse EU-midler til to andre turismeprojekter i Nørre Djurs også. Der er tale om et vandreturskort med seks vandreture i kommunen lavet af den tidligere turistchef i Rougsø, Sejr Jensen, og til produktion af nogle seværdighedstavler, der skal opstilles ved forskellige seværdigheder i kommunen.
Led i en bevidst info-strategi overfor gæsten
- Naturguiden om klinterne i Nørre Djurs skal ses som endnu et led i vores vedvarende satsning på at skabe god og let tilgængelig information om vores fantastiske region. Bogen er endnu et værktøj for gæsten til at tilegne sig information og oplevelser i vores område. Vi har på den front allerede lavet gå-turs-kort for Grenaa Havn og Grenaa Kommune, og naturguiden er endnu en brik i dette spektrum, siger Per Rasmussen.
Jens Jensen får ikke umiddelbart penge for sin indsats, men håber, at bogen vil kunne promovere ham selv i retning af at kunne stå for nogle flere guidede ture i og ved klinterne i sin egenskab af maritim naturvejleder. Noget turistforeningen er helt med på, og derfor vil satse på at markedsføre overfor turisterne, som endnu et oplevelsestilbud i området.
- Det maritime er en stor styrke for vores område, og derfor er det et stort plus, at vi nu kan få lov til at trække på en kapacitet på området som Jens, idet behovet måtte opstå. Vi er selvsagt meget glade for at kunne udnytte en sådan grad af fleksibilitet, siger Per Rasmussen.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000