22-03-1999 |
|
Tage Malling ny formand for Handelscenter Grenaa! |
![]() |
Henved 60 personer var vidner til Handelscenter Grenaa's - fusionen mellem Grenaa Handelsstandsforening og Grenaa Cityforening - første ordinære generalforsamling, der fandt sted på Scandic Stena Line Hotel Grenaa torsdag den 18. marts. Forsamlingen måtte her tage afsked med én af foregangsmændene bag fusionen mellem de to foreninger, forhenværende hoteldirektør Holger Brodersen, der på grund af jobskifte ønskede at træde tilbage fra formandsposten og bestyrelsesarbejdet i det hele taget. To år på posten blev det til for den initiativrige og visionære erhvervsmand, der endvidere har været primus motor omkring det at ansætte en egentlig handelschef i Grenaa til at koordinere de forskellige arrangementer og aktiviteter i handelsstanden. Holger Brodersen takkede på generalforsamlingen for den opbakning man havde vist ham i dette arbejde - ikke mindst fra de andre medlemmer af den styregruppe, der har arbejdet med fusions- og handelschefplanerne - og ønskede den nye bestyrelse held og lykke med det videre arbejde med at fastholde og videreudvikle Handelscenter Grenaa's position som handelscentrum nr. 1 på Djursland. El-installatør Søren Jensen, butiksindehaver Bodil Bach og filialdirektør for Den Danske Bank i Grenaa, Tage Malling, var på valg til bestyrelsen, og her var det kun Tage Malling, der modtog genvalg. Der skulle med andre ord mindst findes tre nye hoveder til bestyrelsen, hvis forslag blev vedtaget uden kampvalg. Nye i bestyrelsen er således indehaveren af Matas og BSA i Grenaa, Steen Andersen, indehaveren af Bang Clothing, Anders Bachmann og endelig indehaveren af Nielsen Møbler & Tæpper i Grenaa, Michael Kristensen. På et kort bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede man sig med Tage Malling som ny formand for Handelscenter Grenaa, Kvickly-butikschef Niels Hansen som næstformand og Finn Dyrbye som kasserer. Som menige medlemmer sidder Michael Kristensen, Anders Bachmann, farvehandler Lars Møller og Steen Andersen i bestyrelsen. Holger Brodersen og Søren Jensen slipper dog ikke helt forbindelsen til Handelscenter Grenaa, da de begge lod sig vælge til posterne som suppleanter til bestyrelsen.
1998 et udmærket år for handelslivet
I sin beretning konkluderede den afgående formand, at handelslivet i Grenaa stort set havde klaret sig godt i det forgangne år.
- Flere har udvidet deres forretning, andre er flyttet til bedre og større forhold og helt nye er flyttet til byen. Et godt tegn på, at der i detailhandelsbranchen er en stor tro på, at Grenaa også fremover vil være en attraktiv handelsby, sagde Holger Brodersen, som også kommenterede de storcenterplaner, der for tiden rumler i Århus.
- De mange ekstra kunder til disse megacentre skal jo hentes ét eller andet sted, og det kan være tvivlsomt, om det kun er Århus og nærmeste omegn, der vil opleve butiksnedlæggelser. Hvis kampen om kunderne kommer til at påvirke handelslivet på Djursland, skal Grenaa være parat til at modtage de butikker og forretninger, der ønsker at flytte hertil. Derigennem kan vi sikre en passende afstand til handelsmulighederne i Randers og Århus, hvor Djursland kommer til at virke som et bredt »ingenmands-land«. Suppleret med en bevidst, professionel og målrettet markedsføringsindsats, samt gode shoppingoplevelser i hele byen - eksempelvis god service, rigelige og gratis p-pladser, konkurrencedygtige priser og et markedsrigtigt produktmix - har vi i Grenaa alle muligheder for et blomstrende handelsliv til gavn og glæde for virksomheder, borgere, turister og indpendlere, vurderede Holger Brodersen, der også så gode muligheder i de seneste års tendens med en stigende etablering af kædevirksomheder i byen.
- Eksempelvis også min tidligere arbejdsplads, hvor vi i dag holder generalforsamling. Scandic-kæden er gået ind og har overtaget driften. Det er en tendens, som må forventes at fortsætte i stort omfang. Til gavn ikke mindst for virksomhederne, der får glæde af stordriftsfordelene, men også til gavn for byen, da det sikrer virksomhedernes fortsatte eksistens og til gavn for forbrugerne, der ikke behøver at køre ud af byen for at handle bestemte mærker. En udvikling, som måske er til skade for de små, spændende specialforretninger, der udsættes for en væsentlig større konkurrence, men også risikerer at få vanskeligt ved at betale de høje huslejepriser, som kæderne er med til at presse i vejret. Men kædernes fortsatte udbredelse er ikke desto mindre gavnlig for Grenaa og dens virksomheder på andre fronter. De er kunde-magneter, der tiltrækker kunder udefra via befolkningens kendskab til kædens produkter, anvender mange ressourcer på salgskampagner og slagtilbud, tilbyder bytte- og gaveordninger på landsplan o
g så videre, sagde Holger Brodersen blandt andet.
Om handelschefen
Om den nye handelschef Preben Andersens rolle i forhold til den nye struktur i handelsstanden, sagde han blandt andet følgende:
- Den nye handelschefs fornemste rolle bliver at varetage den fælles kommunikation mellem kommune, medlemmer, foreninger, lodsejere og ikke mindst byens borgere og gæster. Varetage sekretær-funktionen for de mange ad hoc-udvalg, sikre at Grenaa altid er synlig i diverse medier, koordinere alle former for aktiviteter og underholdning og ikke mindst, at der til enhver tid i foreningen tjenes flere penge end der gives ud. Og endvidere fungere som en stor aflastning for den til enhver tid siddende bestyrelse, der nu kan anvende ressourcerne til at skabe udvikling, fælles fodslag og synlighed i alle lokale projekter, der vedrører vor fælles fremtidige udvikling, sagde Holger Brodersen.
Han benyttede endvidere lejligheden til på bestyrelsens vegne at udnævne den tidligere formand for Grenaa Handelsstandsforening, H. P. Nielsen, til æresmedlem af foreningen, og opfordrede denne til, sammen med de øvrige medlemmer af denne eksklusive kreds, at skrive foreningens historie.
Foreningens kasserer Finn Dyrbye fremlagde derpå regnskabet for 1998, der fremviste et overskud på 5.316 kroner - et resultat, der er henved 26.000 kroner ringere end 1997-resultatet, hvilket Finn Dyrbye forklarede med henvisning til ekstraordinære udgifter i forbindelse med fusionen og ansættelsen af handelschefen.
Budgettet for 1999 balancerede med udgifter og indtægter på 610.000 kroner. Såvel beretning som regnskab og budget blev godkendt af generalforsamlingen.
Næstformanden Niels Hansen rundede generalforsamlingen af ved at kvittere for Holger Brodersens indsats i dennes to-årige periode som formand.
- Vi er kede af, at du går af. Det er nogle flotte initiativer du har været med til at søsætte. Du har lagt strategien, og har hele tiden fungeret som en god tovholder i forløbet. Vi ønsker dig god vind fremover, sagde Niels Hansen afslutningsvis.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000