17-11-1997 |
|
Idékonkurrence om anvendelse af Stationspladsen i mølposen! |
![]() |
SF Grenaa har via byrådsmedlemmet Allan Andersen forsøgt at overbevise byrådet i Grenaa om, at en idékonkurrence omkring anvendelsen af Stationspladsen i Grenaa ville være en rigtig god idé. Området rummer ifølge SF gode muligheder for trafikforbedringer, for et bedre bymiljø, for byggeri og/eller rekreative muligheder. SF ser gerne, at den fremtidige anvendelse sikrer, at der bliver cykelstiforbindelse fra Sønderbro via Stationspladsen til Josiassensvej, at stationsbygningen bevares og beholder en fremtrædende placering, at busterminalen gøres tidssvarende, mens godsbanen forudsættes flyttet til havnen. Og endelig, at kolonihaveområdet bevares, men at offentlig adgang til åmiljøet gerne må forbedres. Et stort byrådsflertal afviste imidlertid på det seneste møde SF's forslag om en idékonkurrence - dels fordi den vil komme på tværs af aktuelle forhandlinger mellem kommunen og DSB omkring en eventuel købsaftale for stationsområdet, og dels fordi flere byrådsmedlemmer ikke mente, der var meget fornuft i at udskrive en idékonkurrence, der på forhånd indeholder en række betingelser for udformningen af pladsen og området som helhed, dikteret af SF. Flere af punkterne mener forvaltningen i øvrigt, at der allerede er taget højde for i en dispositionsplan for området samt i lokalplan nr. 77 - og at en idékonkurrence desuden ikke kan anbefales med henvisning til, at det vil være for ressourcekrævende en opgave at igangsætte.Udemokratisk Teknisk Udvalg- Vi synes blot, at det ville være en god idé at inddrage borgerne i en idéfase. Det behøver ikke være ressourcekrævende, men blot langsommeliggøre processen en smule, men man er altså ikke meget for demokrati i byrådet, sagde SF's Allan Andersen syrligt.
- Det er fint nok, at der er flere af SF's forslag med i en dispositionsplan for området, men det havde vel ikke skadet at lytte lidt til borgernes eventuelle ønsker for området, sagde han videre.Idé-begrænsningerFormanden for Teknisk Udvalg, Venstres viceborgmester Mogens Blach, syntes ikke der var megen kløgt i at udskrive en idékonkurrence, hvor der på forhånd var begrænsninger for, hvilke idéer man må få.
- Der ligger endvidere planer for å-området med boligbyggeri blandt andet, og det er et projekt jeg håber, vi kan få op at stå i en ikke fjern fremtid. Jeg ved godt, det er et projekt, der træder nogle kolonihave-interesser over tæerne, men da det er relativt let at finde alternative placeringer til kolonihaver i Grenaa - specielt når man tænker på at forne tiders transportproblemer ikke eksisterer mere - så kan vi ikke gå ind for en idékonkurrence med de nævnte SF-begrænsninger, sagde han blandt andet.
Socialdemokratiets TU-medlem, Karl Einer Guldborg, var ked af, at udvalget blev kaldt udemokratisk af SF.
- Sagen er jo den, at hvis man udskriver en idékonkurrence, så skal man jo også kunne følge op på den ved at imødkomme nogle af de idéer, der måtte komme frem. Men det er der jo reelt ikke økonomi til, så hvorfor udskrive en konkurrence, når man på forhånd ved, at penge til at omforandre ikke er til stede? Der er mange andre ting, der er langt vigtigere at bruge penge på, sagde K. E. Guldborg.Idé i utideBorgerlistens Leo Andreasen havde sympati for SF's forslag, men at for mange ting, blandt andet omkring køb af pladsen og en mulig posthusudvidelse, er for uafklarede til, at præmisserne for en idékonkurrence overhovedet er til stede. Dog så han gerne en sti mellem Sønderbro og Joasiassensvej fremmet.
Borgmester Arne Jessen forklarede, at man i kommunen lå i forhandling med DSB, men at han ikke turde gætte på, hvad forhandlingerne vil munde ud i.
- Jeg håber vi køber stationsområdet, men holder man i DSB fast ved teorien om, at der er guld og olie under jordlaget, så må de sælge til anden side, fastslog borgmesteren.
Venstres Lotte Horneman bemærkede, at den enkelte borger jo kunne komme med idéer og forslag, idet et kommende lokalplanforslag for området kommer i offentlighedsfase.
Indstillingen om at afvise forslaget om en idékonkurrence blev vedtaget uden afstemning.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000