06-10-1997

Uddannelsesplan strikket sammen af egne ønsker

Grenaa Blad logo

Medarbejdernes uddannelsesplan er blevet strikket sammen på baggrund af deres egne ønsker på området. Via skemaer har de givet udtryk for at fag som EDB, dansk og psykologi skulle med i kursusugerne foruden et grundkursus i ejendomsservice.

Et helt nyt uddannelsessystem er nemlig blevet kørt ind på området i form af en egentlig erhvervsuddannelse inden for ejendomsservice. Der er tale om en regulær uddannelse med både teori og praktik af 3 1/2 års varighed, og som ender med et svendebrev som ejendomsfunktionær. Ældre »viceværter« kan via forskellige kursusforløb og prøver opnå merit til uddannelsen, så også de vil kunne erhverve sig et svendebrev.

- Vi har p.t. ikke et endeligt overblik over hvor mange af vore folk, der ønsker denne opkvalificering, men der ser ud til at være nok til, at det bliver nødvendigt at køre videre med en vikar efter den 1. juli 1998 også, siger Kaj S. Pedersen.Flere penge i lønningsposenGuleroden er blandt andet, at den enkelte medarbejder får mere i løn med et sådant svendebrev i hånden.

- Og det vil vi da gerne betale for, fordi det giver os en mere fleksibel arbejdsstyrke, der kan gå ind og løse flere forskellige opgaver end tidligere, hvor vores folk har skullet passe på ikke at bryde faggrænser, siger boligselskabets forretningsfører Frede Frandsen.

Boligselskabet søger i øvrigt snarest efter en elev til den nye 3 1/2-årige uddannelse, hvilket blandt andet hænger sammen med, at der er et generationsskifte på vej blandt ejendomsfunktionærerne i selskabet.

- Af samme grund er det jo heller ikke alle, der umiddelbart kan se en interesse i at gennemgå et måske skrapt meritforløb, når pensionsalderen venter lige om hjørnet, siger Kaj S. Pedersen.UdgiftsneutraltOrdningen er rimeligt udgiftsneutral for boligselskabet på grund af de tilskudsmuligheder, der er i ordningen, og selv om ESL normalt ikke bryder sig om støttet arbejdskraft på deres område, så har man i dette tilfælde fået det blå stempel fra forbundsformanden Jørn Jennet, så der må siges at være opbakning til projektet hele vejen rundt om bordet.

- Lige så snart et projekt er i støbeskeen, samles alle implicerede parter i en projektstyregruppe. Det betyder, at der er kort vej til beslutningerne hvilket er en garanti for, at alle trækker på samme hammel, slutter Niels Erik Iversen, der håber, at andre mindre virksomheder vil melde sig på banen.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000