29-09-1997

Kartoflens Dag på Vestre skole

Grenaa Blad logo

Det var Kartoflens Dag på Grenaa Vestre Skole onsdag den 24. september i sidste uge. Skolens 6. klasser - cirka 60 elever - og deres husgerningslærere havde besøg i skolekøkkenet i skikkelse af to lokale kokke, Søren Larsen fra Stena Hotel og Bent Videriksen fra Den Kommunale Højskole, som således igen i år havde sat sig for at lære skoleeleverne noget om forskellen på mad lavet på basis af gode, friske råvarer og »industrimad«. Dermed deltog Vestre Skole igen i den landsdækkende råvare-kampagnedag »Smagens Dag«, der er iværksat af den europæiske sammenslutning af kokke »Euro-Toque«, der har den kendte franske kok Poul Bocuse som præsident. I Danmark er det TV-kokken Claus Meyer, der har søsat og promoveret »Smagens Dag«, og Vestre Skole har været med i alle de fem år kampagnedagen nu har eksisteret, og de to Grenaa-kokke, der begge er medlem af »Euro-Toque-sammenslutningen«, er begge veteraner udi beskæftigelsen som skolekok-for-en-dag.

Bent Videriksen har deltaget alle fem gange, mens Søren Larsen følger lige i hælene med fire deltagelser. Igen havde de to kokke lavet deres egen originale idé til »Smagens Dag« ved at bruge kartoflen som udgangspunkt for alle retterne i skolekøkkenet. På den ene side retter tillavet med rigtige kartofler - og på den anden side retter, hvor industri-kartofler såsom kartofler i glas eller pulverkartoffelmos indgik. På den måde havde skoleeleverne lejlighed til at smage, hvor stor forskel, der er på de to begreber: mad lavet af rene friske råvarer kontra færdiglavede fødevareprodukter fra industrien.

Kartoflens Dag på Vestre strakte sig over fem timer, og 6. klasserne var delt op i to hold - et formiddags- og et eftermiddagshold, og igen i år havde alle parter stort udbytte af dagen.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000