22-09-1997

Lokalrådsmøde vel overstået i Danmarks største lokalbank

Grenaa Blad logo

Den Danske Bank i Grenaa var vært for dette års lokalrådsmøde for Midt- og Østjylland - hvilket vil sige lokalrådene i Århus, Skanderborg, Horsens og Grenaa - på Stena Hotel i Grenaa torsdag den 11. september. Blandt talerne var centerfilialdirektør i Grenaa Afdeling Tage Malling, der indledte sin tale med at notere sig, at nok befandt banken sig i en situation med en større international satsning ved i stigende grad at søge at hente indtægter uden for landets grænser, men at Den Danske Bank fortsat er og fortsat vil være en bank med dyb forankring og engagement i lokalsamfundet overfor såvel små som store kunder. Og dermed mente han nok, at man også kunne kalde Danmarks største bank for Danmarks største lokalbank takket være de 400 filialer, der er spredt ud over det ganske land. Lokalrådsmødet i Grenaa repæsenterede faktisk hele 42 af disse filialer.

- Når jeg understreger Den Danske Banks lokale forankring, hænger det sammen med, at der har været en tendens til at betragte vores bank som en mastodont, der befinder sig fjernt fra kunderne. Intet er mere forkert, men vi har nok ikke været dygtige nok til at fortælle vores omverden det, sagde Tage Malling, og fortsatte:

- Der er ingen grund til at lægge skjul på, at de små lokalbanker og sparekasser har haft vind i sejlene de seneste år, og at det i et vist omfang er sket på bekostning af de største banker, blandt andet fordi kunderne gerne vil støtte det lokale erhvervsliv. Omfanget heraf har dog ikke svaret til det de mindre pengeinstitutter giver udtryk for, og slet ikke det, som pressen meddeler, sagde Tage Malling.Lokal udvikling- Når vore kunder udtrykker ønske om at støtte den lokale udvikling, er det en begrundelse, vi i allerhøjeste grad må have respekt for, men jeg må også sige, at det formål fuldt ud tilgodeses ved at være kunde i Den Danske Bank. For ser man på, hvad det rent faktisk er, kunderne går efter i deres lokale bank, så ønsker de for det første, at banken udviser et lokalt engagement. Dernæst ønsker de at kunne gå ind i deres pengeinstitut og tale med et menneske, der kender lokalområdet. De mener endvidere, at deres pengeinstitut skal vide, hvad der foregår i området. Og de forventer endelig, at pengeinstituttet spiller en aktiv rolle i udviklingen af området. Hvis vi bruger kundernes krav som definitionen på en lokal bank, ja så mener jeg bestemt, at Den Danske Bank på alle område opfylder betingelserne for at være en lokal bank, sagde han endvidere, hvorpå han nævnte de forskellige områder, hvor banken spiller en aktiv rolle i lokalområdet.Ny organisationTil støtte for en sådan mere udadvendt profil har banken på det seneste ændret organisationen markant fra at være administrativt orienteret til at være en markeds- og konkurrenceorienteret virksomhed med konstant fokus på salg og kunder.

- Det har naturligvis givet en del opgaver på de indre linier, men noget tyder på, at netop den øgede fokus på salg og kunder, har givet resultat. Første halvår af 1997 har således resulteret i de bedste salgsresultater i den nye banks efterhånden 7-årige historie. Et salg, der er skabt ved en meget stor kundekontakt, der har givet en langt større samhørighed mellem kunde og bank således, at vi både nu og på sigt er i stand til at fastholde og gerne udbygge vores kundebestand, sagde Tage Malling, der også kunne orientere om to nye kundekoncepter i banken - et Seniorkoncept og et Ungdomskoncept.

- Det afgørende for kunders valg af pengeinstitut er ikke antallet af produkter. Det primære er den personlige kontakt, der skabes mellem kunde og bank - og bank betyder her den enkelte medarbejder. Derfor har de to nye koncepter, som banken har indført her i år, ikke karakter af nye produkter, men er et tilbud til kunderne om nogle samlepakker, som er meget konkurrencedygtige på priserne og som skaber et godt overblik for kunderne, sagde Tage Malling, og bemærkede, at de nye koncepter har givet anledning til uddannelse af en række medarbejdere. Seniorkonceptet er bygget på intentionen om at give en god og omfattende rådgivning til de af bankens kunder, der har rundet de 50 år.Juniorråd i Grenaa- Ungdomskonceptet giver os nogle muligheder i forhold til en aldersklasse, der kan være vanskelig at få tag i og fastholde. De unge bliver ikke kunder i banken pr. automatik. Der skal være nogle prismæssigt konkurrencedygtige tilbud til dem, og banken skal samtidig vise, at den er i stand til at følge med tiden. Det, vi nu især bestræber os på, er at få de unge selv til at føle sig som kunder, der er af betydning for banken. Kunder, der bliver genkendt og godkendt. Selve kontaktmåden med de unge mennesker forsøger vi hele tiden at gøre endnu bedre. Blandt andet lærer vi en del af det Juniorråd, vi i øjeblikket tester her i Grenaa. Det drejer sig om 13 unge mennesker mellem 18 og 25 år, som vi mødes med med jævne mellemrum. En spændende opgave, som vi evaluerer på her i efteråret, og vi undersøger også, hvorledes resten af banken kan drage nytte af den viden, der her er opsamlet, berettede Tage Malling, der afslutningsvis uddelte ros til medarbejderne i henhold til den omstillingsproces, som er blevet iværk

sat som følge af den ændrede salgspolitik i banken.

- Jeg mener faktisk, at der er en god grund til at rose medarbejderne for den måde, de har klaret denne omstilling på. De har gjort en rigtig god indsats, og det vakte da også stor glæde hos alle, da banken kunne aflyse de afskedigelser, der var bebudet her i andet halvår af 1997, sluttede Tage Malling.Overskud før skat på 3 mia. kronerMen det skulle der også være et vist belæg for, eftersom banken har kunnet præsentere et halvårsregnskab for 1997, der viser et resultat før skat på lidt over 3 milliarder kroner - svarende til en fremgang på 30% i forhold til halvårsregnskabet for samme periode sidste år. Om dette regnskab, og bankens udvikling internationalt, orienterede bankdirektør, Peter Straarup, der står overfor at skulle afløse bankens markante ordførende direktør, Knud Sørensen. Lokalrådsmedlem og handelsskoleforstander Lars Ry Jørgensen fortalte i et indlæg om den moderne erhvervsmæssige uddannelse, og endelig berettede vicedirektør Ejvind Hansen om den fagre nye finansielle verden på lokalrådsmødet på Stena Hotel i Grenaa.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000