04-08-1997 |
|
Jaco-kæden indfører en ny kvalitetsmærkning af oksekød |
![]() |
Jaco indfører ny kvalitetsmærkning af oksekød, hvor kvalitetskontrollen omfatter hele processen fra jord til bord.
- Det er tydeligt, at forbrugerne i højere grad interesserer sig for, hvordan dyrene har levet, før de ender i køledisken. For Jaco handler kvalitet om hele processen fra jord til bord. Dyrene skal have haft et godt liv, før de bliver slagtet. Selve slagtningen skal foregå på en etisk forsvarlig måde og kødet skal behandles efter de gode, gamle forskrifter, så smagen bevares, siger kædechef Claus Petersen.
Med mærket »Fru Jacobsen-kvalitet« garanterer Jaco nu, at forbrugeren altid får oksekød, som gennem alle led er 1. klasses kvalitet.Kun det bedste er godt nokAlle okser i »Fru Jacobsen-kvalitet« er specielt udvalgte. Indtil videre er det kun okser fra racen Dansk Limousine Okse, der har fået det blå stempel med »Fru Jacobsen-kvalitet«.
- Vore opkøbere tager rundt hos opdrættere og på kvægmarkederne for at udvælge lige netop de okser, som kan leve op til vore strenge kvalitetskrav, fortæller ferskvarechef Leif Bøje Albrecht, som har det daglige ansvar for 5 Jaco supermarkeders kødafdelinger.
- Dermed kan vi sikre os, at vi kun får dyr fra opdrættere, vi kender. Dyrene skal gå i løsdrift på marken det meste af året og vi vil kun have Limousine okser, der højst er 3 1/2 år gamle. Vækstfremmere er selvfølgelig bandlyst og kødet skal være 100% fri for antibiotika.Kvalitet frem for kvantitetNår dyrene transporteres til slagteriet, foregår det så nænsomt som muligt. Jaco accepterer ikke transporttider på over 1 time og transporten skal altid ske i specialindrettede vogne.
Slagtningen foregår på Allingåbro slagtehus, hvor man holder de gamle faglige slagteprincipper i hævd. Gennem hele processen tager man sig den tid, der skal til for at få det bedste resultat.
Efter slagtningen foretages en langsom og skånsom luft-nedkøling af kødet for at opnå den optimale mørhed og derefter får bagkødet lov til at modnes i 12-21 dage, så kødet får tid til at opnå den helt rigtige saftighed og mørhed. Når kødet skal udskæres, er det Jaco´s egne faglærte slagtere, der tager fat. Intet bliver overladt til tilfældighederne, når det drejer sig om kød, som skal kunne leve op til kravene til »Fru Jacobsen-kvalitet«.Et godt livMan kan både se og smage, når en okse har haft et godt liv og helt fra fødslen haft mulighed for masser af motion. Det udvikler muskulaturen og Limousine-okserne har helt naturlige egenskaber for at sætte kød de gode steder på ryggen og bagkroppen.
Samtidig er de kødfulde og harmoniske Limousine okser kendt for at have et lyst og magert kød med en let fedtmarmorering, som giver både smag og kraft. Limousine-kødet har meget korte fibre og bliver derfor let meget mørt. Der er derfor ikke noget at sige til, at det er lykkes Limousine-okserne at få Fru Jacobsens kvalitetsstempel.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000