31-03-1997

Kok med Ebeltoft-rødder har overtaget Meilgaard Slotskro

Grenaa Blad logo

Den 36-årige kok Jens Ligård har overtaget Meilgaard Slotskro ved Meilgaard Slot på Norddjursland. Dermed kaster den unge mand sig for første gang ud i restaurationsbranchen som selvstændig, og det gør han med en god kokkemæssig ballast og masser af mod på tilværelsen som »krofatter« på Djursland. Lokale rødder mangler han ej heller, da han stammer fra Ebeltoft. For nærværende bor han sammen med sin samlever Margit i Termestrup ved Mørke.

Han agter at drive Meilgaard Slotskro som en indbydende restaurant med et godt dansk krokøkken i ryggen. Omgivelserne dikterer vel nærmest vildtretter på menukortet, og Jens Ligård vil ikke skuffe sådanne forventninger - rensdyrfilet er eksempelvis på a la carte-kortet.

Jens Ligård er udlært i 1982 på Hotel Hanstholm. Derefter arbejde han som kok flere steder i Nordjylland og siden i Tyskland. Endvidere er det blevet til 1 1/2 års arbejde på hans fars restaurant »Ane Kirstine« i Ebeltoft. I flere omgange er det endvidere blevet til kokke-beskæftigelse på Grønland. 6-7 år ialt - herunder blandt andet to år i Thule.

Jens Ligård har dog opholdt sig i Danmark siden januar 1996. Denne periode har budt på jobs som køkkenchef på henholdsvis Fladbro Kro og Assentoft Kro ved Randers.

Ved Meilgaard vil han lave et godt spisested med en selskabsforretning oveni. I højsæsonen vil der være åbent hver dag, mens der i vinterhalvåret kun vil være åbent fredag, lørdag og søndag. I øjeblikket gælder sidstnævnte åbningsdage. Jens Ligårds samlever Margit giver for nærværende et nap med om aftnerne, men i det omfang travlheden melder sig, vil der bliver ansat tjenere og køkkenpersonale til at klare opgaverne på slotskroen.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000