31-03-1997 |
|
Fælles sekretariat forGrenaa's erhvervsliv! |
![]() |
Afgående handelsstands-formand efterlyste:Fælles sekretariat forGrenaa's erhvervsliv!Der faldt drøje hug og knubbede ord til politikere og embedsfolk i Grenaa Kommune, idet formanden for Grenaa Handelsstandsforening, Christian Høgh, afleverede sin foreløbigt sidste formandsberetning ved generalforsamlingen på Stena Hotel tirsdag aften. Han mener blandt andet, at det samlede erhversliv i Grenaa sammen bør stable et fælles sekretariat på benene, der så skal udøve en større grad af pression overfor kommunen til støtte for erhvervs- og handelslivets synspunkter.
Med henvisning til manglende tid ønskede Christian Høgh ikke genvalg, og som ny formand pegede bestyrelsen på Stena Hotels direktør, Holger Brodersen, som ny formand, og generalforsamlingen godkendte forslaget, hvorefter Holger Brodersen kunne takke for valget.
Politisk stopklods- Som jeg netop sagde i min beretning sidste år, ville GH tage initiativ til et bredt samarbejde mellem de lokale erhversforeninger. Vi indkaldte Grenaa Haandværkerforening, Djurslands Turistforening og Grenaa Erhvervsråd til at komme i gang med et tæt, overordnet samarbejde. Det er blevet til snak. Utroligt meget snak. Vi føler det klart, at det er fra politisk hold, at man ikke kan se fordelen i, at foreningslivet står sammen. Fra GH's side skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne så etableret et fælles sekretariat for de nævnte foreninger, eventuelt suppleret med andre ligesindede, så vi fælles kunne få et aktivt, fremadrettet samarbejde med kommunen, sagde Christian Høgh, og fortsatte:
- I det daglige kunne sekretariatet løse mange fælles opgaver, og vi kunne i hvert fald aktivt få sat gang i at gøre opmærksom på Grenaa og vore muligheder. I nabokommunen Halmstad lige på den anden side af Kattegat, er der stiftet et markedsføringsselskab i et samarbejde mellem foreninger og kommunen netop for at øge udviklingen på en række områder. Det burde også kunne ske her. Grenaa Kommune markedsfører ikke meget, og vi føler heller ikke, at markedsføringen af lokalområdet står øverst i arbejdet på erhvervs- og turistkontoret. Erhvervsrådet står således - med kommunale kroner - bag et nyt annonce-medlemsblad sammen med blandt andre tilsvarende råd i Rougsø, Sønderhald og Rosenholm kommuner. Mit spørgsmål er: Er det virkelig noget, der gavner Grenaa's erhvervsliv? spurgte en tvivlende Christian Høgh, der også er bekymret for, hvad Grenaa Kommune finder på at bruge arrestbygningen til.
- Vi vil gerne med i drøftelserne, og ikke opleve det, som vi tidligere har gjort, at bygningen pludselig er solgt eller lejet ud - uden at vore medlemmer har mulighed for at deltage, sagde han.
Kommunen lytter ikke nok!Generelt kunne han konstatere, at Grenaa Kommune ikke lytter nok til GH.
- Jeg gruer således for, hvad teknisk forvaltning sammen med politiet nu finder på omkring Torvet. Jeg tror faktisk, at de kunne finde på helt at lukke Torvet for trafik. Det vil være helt galt. En bymidte skal summe af liv, og der må godt være lidt kaotisk trafik og aktivitet. Teknisk forvaltning har udbedt sig vores holdning, og vi har blandt andet udtalt, at vi fandt det dårligt, at en række P-pladser på kirkens sydside er blevet nedlagt. Forvaltningen var ikke enig med os, afbrød snakken og gik i stedet til politiet, og nu kan vi så vente en løsning, som vi ikke forventer vil være venligt stemt overfor forretningslivet. Handelsstandsforeningen mener faktisk, at de forretningsdrivende burde blive enige om en løsning, inden turen gik til politiet for at høre om de trafikale problemer. Men det ønskede Grenaa Kommune altså ikke, sagde Christian Høgh, hvorpå han mindede forsamlingen om det forstående kommunalvalg i år.
- Jeg vil gerne opfordre alle de af vore medlemmer, som har lysten og muligheden, om at lade sig opstille på den liste, som det politiske hjerte nu banker mest for. Eller gøre sin indflydelse gældende på anden vis - blandt andet når det pågældende parti har opstillingsmøde, opfordrede Christian Høgh.
I sin beretning gav han endvidere udtryk for total opbakning og støtte til de politikere og erhvervsfolk med flere, som kæmper for at bevare Tirstrup Lufthavn på dens nuværende placering.
Derpå fremlagde kasserer Finn Dyrbye det reviderede regnskab for Grenaa Handelsstandsforening, der kunne fremvise et overskud på 52.804 kroner. Både beretning og regnskab blev godkendt uden kommentarer.
Peter Bertelsen, Tage Malling og Bodil Bach blev alle genvalgt til bestyrelsen. Som suppleanter valgtes Ulla Meyer og Christian Kjærgaard. Revisorerne Gert Poulsen og Mogens Adamsen opnåede genvalg, og ligeså med suppleanten Lars Ry Jørgensen, der som forstander på Grenaa Handelsskole derpå orienterede om Djurslands Erhvervsskolers virksomhed. Endvidere berettede Jørgen Katholm om Grenaa Havns virksomhed og skohandler Peder Svenstrup rundede den formelle del af arrangementet af med en orientering om Djurslands Handelsudvalg og Destination Djursland.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000