Tak til
 


  
03/09 2008

Axel Rousing runder 90 år
Han er rimelig kendt i Aunings bybillede, hvor han har gået sine mange ture og i de seneste par år, hvor bentøjet har svigtet lidt, er turene fra Skolesvinget foregået på den røde trehjulede el-scooter. Køretøjet købte Axel oprindelig til sin kone, Alma; men hun nægter at sætte sig op på dyret – og det er vældig praktisk for Axel, der så stadig kan komme rundt i byen, når det passer ham.

Axel Rousing stammer oprindelig fra Emmelev Kær ved Rimsø – og som de fleste unge mænd på landet dengang, kom han ud at tjene ved landbruget. – Bl.a. var han karl på gården ”Hedvigslyst” ved Nimtofte. Og det blev et lille hus på Ramtenvej i Nimtofte, der blev Alma og Axels sted. Han arbejdede i en årrække som ringer og graver ved kirken, og senere blev han taxa-vognmand, og kom derved til at kende store dele af landet.

På deres gamle dage flyttede de til Auning, efter et kort ophold i Stenvad ved Glesborg. Selv om helbredet ind i mellem ikke er helt optimalt, så nyder Axel at snakke og fortælle - en evne og en livlig lyst, som mange venner og familiemedlemmer har lagt mange øren til.

90-års dagen fejres i hjemmet på selve dagen, den 15. september, med allernærmeste familie, som bl.a. andre omfatter de tre sønner, Erland, Henning og Johnny – og hans yngste søster, Ketty.

Kilde: Kurt Bønnerup

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam