Norddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Markant murermester fylder 60 år

Murermester Rasmus Jakobsen, Havnevej 80, Grenaa, fylder lørdag 5. april 60 år. Rasmus Jakobsen har i 33 år drevet murerfirma i Grenaa og er en af byens kendte og markante håndværksmestre.


Murermester Rasmus Jakobsen er kendt som en beskeden, lun og gemytlig mand.
Med mange nybyggerier og renoveringer har han været med til at sætte sit præg på bybilledet i Grenaa og omegn. Der er i dag godt 30 medarbejdere i murerfirmaet på Havnevej, og Rasmus Jakobsen glæder sig over, at der stadig er en stor byggeaktivitet i byen og på egnen.
РDer er fortsat masser af arbejde, og jeg er ogs̴ optimist med henblik p̴ udviklingen i byggebranchen de kommende ̴r, siger Rasmus Jakobsen, der i alt 45 ̴r har arbejdet i murerfaget.
Han er født i 1948 i Katholm ved Ålsrode og kom som 15-årig i lære hos murermester Georg Henriksen i Grenaa, hvor han var udlært som 19-årig i 1967. Som svend arbejdede han hos murermestrene Hansen & Poulsen og Knud Lindhardtsen i Grenaa samt hos Erling Jensen i Pederstrup.
I 1975 blev Rasmus Jakobsen selvstændig, da han overtog Erling Jensens murerfirma i Pederstrup og flyttede det til Havnevej 189 i Grenaa. Senere skiftede firmaet adresse til Havnevej 80, hvor et tidligere snedkerværksted blev bygget om.
– Der har selvfølgelig bÃ¥de været op- og nedgangstider for firmaet, men heldigvis mest fremgang, og jeg er godt tilfreds med den store udvikling, der har været siden starten i 1975, siger Rasmus Jakobsen.

Genopførte Møllen

Blandt de mange større byggeopgaver, murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S har haft gennem årene, kan nævnes genopførelsen af Baunhøj Mølle efter branden, renoveringerne af Grenaa Kirke og Pavillonen, talrige ombygninger af store og små industrivirksomheder i Grenaa og masser af boliger.
Aktuelt er firmaet ved at være færdig med en større ombygning af Helnan Marina Hotel ved Grenaa Strand.
– Vi har hovedsagelig byggeopgaver i Grenaa og omegn, men ogsÃ¥ en del arbejder i Ebeltoft og i Ã…rhus, fortæller Rasmus Jakobsen.
For et års tid siden blev Rasmus Jakobsens søn, Klaus Jakobsen, og entrepriseleder og autoriseret kloakmester Lars Brandstrup optaget som kompagnoner og medejere af murerfirmaet.

Ude at inspicere på byggepladserne

Rasmus Jakobsen sidder ikke hele dagen på kontoret, men elsker hver dag at komme ud på byggepladserne for at inspicere de byggerier, der er i gang, og hilse på sine medarbejdere. Virksomhedens succes tilskriver den beskedne murermester i høj grad de mange gode, solide og stabile medarbejdere, han har haft gennem årene. I sommerhalvåret har Rasmus Jakobsen to store fritidsinteresser: Motorcykel og båd. For fire år siden tog han som 55-årig motorcykelkørekort og købte en Harley Davidson-motorcykel, som han kører ture på om sommeren. I lystbådehavnen i Grenaa ligger hans motorbåd, som han bruger til fisketure, og det håber han fremover at få mere tid til. Desuden ejer han et af de små fiskehuse på Skakkesholm, som han bruger meget om sommeren, og hvor han hygger sig med familie og gode venner. Udlandsrejser er også en stor interesse, og han har netop været tre uger i Vietnam. Rasmus Jakobsen er kendt som en lun og hyggelig mand med en oprigtig interesse for andre mennesker, og får han først tungen på gled, er han altid god for en historie eller to fra det lokalområde, han kender som få.
Udover sønnen Klaus Jakobsen i Grenaa har han en datter i Hammelev, Mette Jakobsen, og et barnebarn. I anledning af Rasmus Jakobsens tre snese holdes der fredag 4. april om eftermiddagen reception på Helnan Marina Hotel for medarbejdere, forretningsforbindelser, familie og venner.
m.s.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam