Norddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Film om den 9. april der indledes med foredrag af Smedegaard Andersen, i Kom-Bi i Hornslet tirsdag d. 24/3 kl. 19

I år er det 75 år siden, at Danmark blev besat af Tyskland. Poul Smedegaard Andersen indleder den aktuelle film "9. april". Filmen handler om dagen den 9. april 1940, hvor nazisterne invaderede Danmark kl. 4 om morgenen. Der blev indsat 40.000 tyske soldater, men det var kun i Sønderjylland, at de danske tropper kæmpede tilbage. Hen på formiddagen kapitulerede kongen officielt. Det er den formiddag, som filmen skildrer - med fokus på de danske mænd, der var fanget i et storpolitisk spil.


9. april 1940.
Inden filmen fortæller den lokale historiker og musiker Poul Smedegaard Andersen om besættelsen, og hvordan den blev oplevet i Hornslet.

Natten til den 9. april 1940 alarmeres den danske hær. Tyskerne har krydset grænsen, og Danmark er i krig mod Europas stærkeste hær.

I Sønderjylland beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykeldelinger ud for - imod alle odds - at bremse overmagten, indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres.

I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnant Sand og hans cykeldeling. De skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp.

Medvirkende:
Pilou Asbæk, Gustav Giese, Lars Mikkelsen, Morten Hauch-Fausbøll, Jannik Lorenzen, Mikkel Bentzen, Ari Alexander Andersen, Elliot Hove, Matthias Lundkvist, Sebastian Bull Sarning, Lukas Thorsteinsson, Jesper Paasch, Morten Klode, Martin Greisen og Joachim Fjeldstrup.

Instruktør: Roni Ezra.

Entré:
120 kr. Billetter kan købes i KomBi eller på Hornslet Bibliotek, tlf. 87535670. Antallet af billetter er begrænset.

Aftenen er arrangeret i et samarbejde med KomBi og Hornslet Bibliotek.

OBS:
Foredraget foregår også i KomBi.

Det er hér dét sker:
Kom-Bi
Nyvej 3
8543 Hornslet
Tlf: 86994265
www.kombi.dk

Kilde: Hornslet Bibliotek.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam