Norddjursportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Alice Brask fylder 70 år



Alice Brask, Fuglevænget 47 i Grenaa, fylder 70 år Store Bededag den 18. april.
Dagen før - den 17. april - er der åbent hus i hjemmet om eftermiddagen - grundet konfirmation i nær familie Store Bededag. Alice Brask er opvokset i Auning, hvor forældrene havde købmandsforretning. Hun tog eksamen fra Ryomgaard Realskole og blev udlært på Auning Savværk og Tømmerhandel A/S og var aktiv pioner som spejder. Mens hun læste til lærer på Århus Aftenseminarium havde hun job på Dalsø Gas, Per Pallesens Systue og Thorsen Møbler. Hun tog kontakt til Sct. Georgs Gilderne, blev gift med ingeniør Carl Brask og var lærer på Galten Skole, Vejlby Skole og Jellebakkeskolen i Risskov. Sammen flyttede de tilbage til Djursland, hvor Alice blev lærer på Rosmus Skole.
Fagligt arbejde, bestyrelsesformandspost på Århus Seminarium, samfundsinteresser, kirkeligt engagement og politisk arbejde fyldte i deres liv. Carl Brask kom i Århus Amtsråd og Alice Brask i Folketinget. Efter Carls død og 40 år i folkeskolen og pensionering blev bopælen Grenaa - sammen med Preben Holst, der stadig er festmusiker og formand for Grenaa Harmonika Club, hvor Alice også er udøvende. Alice Brask er vælgerforeningsformand for Det konservative Folkeparti i Norddjurs Kommune og medlem af de konservatives Storkreds Østjylland og altid flittig TV-seer og avislæser.
Som landsformand for Aktive Lyttere og Seere lukkede hun denne organisation og repræsenterede Kristelig Lytter og Fjernseerforening, Kirker og Medier i TV2.
Turisme, kultur og klimapolitik og sygehus- og sundhedsområdet har hendes aktive engagement.
I Region Midtjylland repræsenterer hun Hjerteforeningen i regionens Sundhedsbrugerråd. Samtidig er hun medlem af Handicaprådet i Norddjurs Kommune.
Alice Brask er medlem af hospitalsordenen »Order of Sct. John« og knyttet til Dansk Malteserråd i økumeniske sammenhænge. Hun har sæde i Det mellemkirkelige Stiftsudvalg i Århus Stift og med i arbejdsgruppen, der arrangerer Internationale Kirkedage i juni i Århus.
Fritiden rummer familien, Lions-venner, ungdomsvenner, line dance og harmonikaspil. Preben Holst og Alice er hvert år deltagere i Nordens største harmonikatræf i Bindslev. Til oktober drager de til harmonikaernes »Mekka« Castelfidardo i Italien til International Harmonikafestival.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam